Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да организираме мокрото помещение в 4 стъпки

24 август 2022, 07:00 часа

Мокрото помещение безспорно е една от най-важните стаи в дома ви. Все пак проектирането на функционално пространство е важно, за да не се превърне в едно неприятно място.

Случва се да пренебрегваме организацията и идеите за подобряване на функционалността на това помещение. Но са важни, за да превърнат пространството в по-приятно за ползване.

Организирайте пространството красиво

По-вероятно е да прекарате повече време на дадено място, ако в него царят ред и красота, отколкото на такова, обзето от бъркотия и хаос. Кътчето за пране е наистина необходимо обаче. Не е много важно с каква площ точно разполагате - трябва да направите своето мокро помещение по-приветливо. Внесете в него красота.

Няма нужда да купувате нищо. Почистете повърхностите, изхвърлете непотребните вещи, почистете и освободете подова площ. Организирайте ред в това кътче.

Ако разполагате с необходимото място, създайте в него по-приятна атмосфера, като за целта добавите декорация по избор или растение.

Направете дребни козметични промени -те могат да доведат до голяма разлика.

Проявете хитрост в организацията

Организацията е особено важна за всяка една част от дома, включително и мокрото помещение.

За мокрото помещение е добре да сортирате и да приберете това, което използвате, в прозрачни стъклени буркани. Съхранявате така праха за пране, щипките за простиране и други. Това ще улесни работата ви в помещението, а освен това ще го направи по-уютно.

Оптимизирайте максимално пространството, което така или иначе е ограничено. Ползвайте за съхранение вертикални решения. Може например да монтирате плаващи рафтове. Стелажи с подходящ размер и разположение по стените на помещението също ще свършат идеална работа. По този начин ще увеличите мястото за съхранение, а също така ще оптимизирате и ползвате цялата площ.

Може да опитате да монтирате и вградени рафтове и в тях да държите по-малки кошове за дрехи.

Налага се да сортирате прането си, само че пространството ви е наистина малко и няма как да приложите гореспоменатите идеи? Ето го решението. Предлагат се практични идеи за съхранение под различни форми на пазара. Висящите чанти за пране например са много добро решение в случая. Бюджетни и практични са - просто идеални за малко мокро помещение. С тяхна помощ можете и да сортирате прането си. 

График за пране

Прането често се натрупва много бързо. За да не се изправите пред планина от мръсни дрехи през уикенда, перете по-често. Така ще облекчите ангажиментите за уикенда, а и ще разполагате с повече дрехи, готови за носене.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес