Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да нанасяме фон дьо тен като професионалисти

08 март 2022, 12:10 часа

Обичаме да показваме безупречна кожа без петна. Но не е добре да се забелязва фондьотенът, който създава този ефект. Ето как да нанесете правилно фондьотен, но имайте предвид, че трябва да изберете такъв, който изглежда естествено.

Първо, трябва да намерите подходящата основа за вашата кожа. Продуктът трябва да кара кожата ви да изглежда безупречна, сякаш не носите грим. Покривността му да е много естествена и да осигурява матово покритие.

Следващото нещо, което трябва да знаете, е как професионалистите нанасят фондьотен.

1. Започнете с безупречно лице

Вашата основа за грим ще изглежда като кожа само ако поддържате красива кожа, правилната рутина за красота е от ключово значение за това. Точно преди да нанесете фондьотен, важно е да почистите добре кожата си, за да предотвратите запушване на порите и да премахнете всяка мръсотия, която може да пречи на естествения ви блясък. След това трябва внимателно да ексфолирате кожата си, за да премахнете мъртвите кожни клетки, които могат да създадат неравномерна или лющеща се кожа. Накрая трябва да нанесете овлажняващ крем, основата за грим се топи много по-добре върху хидратирана кожа.

2. Отделете време за подготовка

Добре, вярно е, че подготовката може да добави допълнителна стъпка към рутината ви за грим, но това е един от начините да се уверите, че фондьотенът ви изглежда безупречно, защото превръща кожата ви в идеално гладка повърхност. Ако имате проблеми с кожата като зачервяване, блясък или неравномерна пигментация, прилагането на препарат за коригиране на петна, за да помогнете за изравняване на тена на кожата ви, ще я направи да изглежда много по-реалистична.

3. Бъдете мъдри

Винаги започвайте с нанасяне на малко количество фондьотен и след това добавяйте още, докато получите подходящото покритие. Целта е да нанесете фон дьо тен само там, където имате нужда, така че кожата ви да изглежда естествена.

4. Нанасяйте от центъра на лицето навън

Концентрирайте фон дьо тена в центъра на лицето си, където зачервяванията и петната са по-проблемни и видими. Нанесете щрих от всяка страна на носа, в центъра на челото и върху брадичката, след това размажете и разширете основното покритие навън.

5. Натискайте леко, не търкайте

Независимо дали използвате четка за фондьотен, или върховете на пръстите си, нанесете фондьотен с потупващи движения. Избягвайте всякакви движения, при които търкате кожата, тъй като по този начин можете да направите следи под формата на ивици.

6. Не забравяйте ушите си!

Често пренебрегваме ушите, които също са част от лицето. Нанесете внимателно с четката фондьотен върху тях, така че да се слеят с цвета на лицето ви.

Тайната е в това да успеете да нанесете фондьотена така, че никой да не забележи, че го носите.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес