Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да използвате картофи, за да подпомогнете растежа на косата си

14 октомври 2024, 15:58 часа

В допълнение към разнообразните си приложения в кухнята, картофите се използват успешно и за красотата и здравето на кожата и косата. По-специално сокът от картофи е чудесен за растежа на косата, както ще научите в тази статия.

Още: Направете това преди сън и ще спите като бебе

Ползи от картофения сок за растежа на косата

Картофите съдържат витамини В и С. Също така са богати на цинк и желязо, които подхранват косата в корена и насърчават растежа й.

Сокът от картофи е много добър за почистване на скалпа от пърхот и предпазва от косопад. Освен това, ако го комбинирате с мед и яйца, течността служи като много ефективен емолиент.

Как да използвате картофен сок за растеж на косата

Измийте един картоф и го обелете. Нарежете го на ситно и го сложете в миксер до получаването на гладко пюре. Ако пюрето е твърде гъсто, можете да добавите малко вода. Прясното картофено пюре се изважда от миксера и се изсипва в чиста марля. Изцедете и изсипете сока в чаша.

Нанесете сока в корените и масажирайте главата за 5-10 минути. След това намажете цялата коса до краищата. Дръжте сока в косата си за 15 минути и след това изплакнете с хладка вода. След това можете да измиете косата си с шампоан, както обикновено. Това лекарство трябва да се използва веднъж седмично.

Маска с картофен сок, яйце и мед

За тази маска са ви необходими сокът от три средни картофа, един жълтък и една супена лъжица мед. Разбъркайте добре всички съставки до образуването на кремообразна маска, която нанесете върху косата от корена до върха.

Дръжте маската на главата си за 30 минути, след което изплакнете косата с хладка вода. След това измийте косата си както обикновено с шампоан. Тази маска е много добра за суха коса, тъй като я подхранва в дълбочина и подпомага нейния растеж.

Още: 10 истини за косата, които всяка жена трябва да знае

Сок от картофи и лук

За тази маска са ви необходими сокът от един картоф и една средно голяма глава лук. Трябва да нанесете сока от двата зеленчука върху скалпа и да го масажирате в продължение на 5-10 минути. След това с тази течност трябва да намажете косата по цялата дължина и да я държите 15 минути. Маската трябва да се използва веднъж седмично за растеж на косата.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес