Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да използваме бебешката пудра в домакинството

09 април 2022, 09:50 часа

Бебешката пудра е един от малкото продукти, които купуваме, за да се грижим добре за здравето на нашето бебе, и по специално за неговата кожа. Тя елиминира влагата и така я предпазва от запарване и подсичане, а то е защитено за дълго време през деня. Бебешката пудра се оказа, че е още един от продуктите, които могат да се използват и в домакинството, за различини неща. Ето и за какво може да ви послужи тя у дома.

Неприятната миризма в спортните обувки, често е причинена от прекомерното изпотяване на краката. Ако и вие имате този проблем, то можете да се възползвате от свойствата й, като тя освен, че ще държи краката ви сухи за по.дълго, но и ще премахне неприятната миризма от обувките ви. Просто наръсете малко от нея в тях и ги оставете да престоят така за една нощ.

Мазните петна върху дрехите, често не можем да премахнем с каквито и препарати да ги третираме. Едно от решенията е да използвате сол, но бебешката пудра също може да ви е от полза. За целта, наръсете от нея върху петното, оставете да попие мазнината за няколко минути и след това изперете дрехата, както е указано на етикета й.

Много от нас имат в дома си голяма библиотека, с много книги, някои нови, но и други доста стари. Техните страници често са пожълтели, а ако има влага в дома ви, те са се повредили и миришат лошо. Това създава благоприятна среда за развъждане на акари, които са много вредни за нашето здраве. За да премахнете влагата от тях, можете да посипете бебешка пудра между страниците им. Само така, ще можете да ги запазите за още много дълги години.

Бебешката пудра може да ви помогне да се справите и с нашествието от мравки, през лятото. За да можете спокойно да държите отворени прозорците и вратите си, можете да посипете от нея, от външната страна на прага и върху перваза на прозорците.

С нейна помощ, можете да се справите и със стария скърцащ паркет у дома. Вместо да мислите за смяната му, можете да посипете бебешка пудра във фугите  и така да решите този проблем.

Много домакини, използват домакински ръкавици, когато чистят у дома или мият чиниите, за да предпазят ръцете си. Почти винаги обаче, след като ги свалят, те не могат да ги използват отново, защото в тях има влага, която освен, че прави по-трудно поставянето им, но и благоприятства развитието на гъбички. Решението да ги използвате многократно е да сложите в тях малко бебешка пудра.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес