Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Житейски уроци, които трябва да усвоите, когато навършите 30

08 ноември 2021, 07:55 часа

Ставаш на 30? Най-благодатните  ви години са пред вас, ето част от житейските уроци, които ще усвоите, тръгвайки към четвъртото си десетилетие от живота...

Възрастта е просто число

С всеки пореден рожден ден, който идва, не гледайте на възрастта като на голяма пречка или тиктакащ часовник. Точно както когато сте навършили 10 или 20 години, навършването на 30 е просто вашият преход към ново десетилетие на живот с много приятни спомени, към които да се връщате, и много повече, които да очаквате с нетърпение.

Учат старото куче на нови трикове

Никога не сте твърде стари, за да продължите да учите. Няма възрастово ограничение за учене, така че никога не се ограничавайте само защото сте на 30. Не си поставяйте етикет като „О, твърде стар съм, за да се уча“.

Играта за запознанства

Ако все още не сте се установили до 30-годишна възраст, не се притеснявайте. Всеки заслужава този специален човек да бъде негов партньор за цял живот, така че никога не се чувствайте така, сякаш ви е изтекъл срока на годност, когато говорим за запознанства. Вероятно ще има някой, който ви намира за желан и иска да ви опознае по-добре.

Малко саморефлексия, малко водене в дневник

Воденето в дневник винаги е било един от най-добрите методи за размисъл. Можете да надраскате мислите и чувствата, които сте изпитали, изразявайки както положителните, така и отрицателните страни на всяка ситуация. Можете да изживеете отново приятни спомени от споделянето на сладък момент с любимите си хора или да изгоните всеки гняв или разочарование, останали от конфликт. Записването на вашите неосезаеми мисли в осезаеми думи ви позволява да направите пауза и напълно да обмислите един иначе мимолетен момент за това, което всъщност е и вярвате, че има наистина голяма сила в това чувство за рефлексен растеж и зрялост.

Неуспехът не означава, че сте се провалили

Дори когато сте пълнолетен възрастен и се очаква да разберете всичко, вие наистина не сте. Все още сте като някой малчуган, който току-що е научил защо е грешно да се лъже. Всички ние се учим от нашия различен житейски опит, който ни е оформил в хората, които сме днес. Не се страхувайте да сгрешите, защото това е, което ни прави хора по природа.

Страхът от провал само ни ограничава да покажем всичко, на което сме способни и единственият истински провал е дори да не се опитваме да променим този факт на първо място. Дори и да се провалите, ще получите ценни житейски уроци в процеса.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес