Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жените с тези имена са най-злобни

05 ноември 2022, 06:10 часа

Ново проучване разкрива имената на жените, за които е най-вероятно да са злонамерени. Проучването, проведено от екип изследователи, разглежда над 1000 случая на онлайн тормоз и установява, че някои имена е значително по-вероятно да бъдат свързани със злонамерено поведение. най-често срещаното име сред лицата, които са участвали в онлайн тормоз, е "Мария". Други често срещани имена са "Нина", "Кристина", "Ивана" и "Емилия"

Проучването установи също, че жените с тези имена са по-склонни да участват в онлайн тормоз, преследване и други форми на киберпрестъпления. Въпреки че причините за това не са напълно ясни, изследователите смятат, че може да е свързано с начина, по който тези имена се възприемат от другите.

"Възможно е някои хора да възприемат определени имена като по-"огнени" или "агресивни" от други и това да ги кара да действат по-негативно онлайн", казва водещият изследовател. "Това е нещо, което ще изследваме допълнително в бъдещи проучвания."

Въпреки че резултатите от проучването със сигурност са интересни, важно е да се има предвид, че те не трябва да се използват за правене на генерални обобщения за жените с тези имена.

Помогнете на сърцето – яжте това и ще е здраво

Огромното мнозинство от жените с имена "Мария", "Нина", "Кристина", "Ивана" и "Емилия" не са замесени в онлайн тормоз или киберпрестъпления; би било несправедливо и неточно да обрисуваме всички с една и съща четка въз основа на действията на малко малцинство

Разбира се, това не означава, че не трябва да сме наясно с резултатите от това проучване; в края на краищата знанието е сила. Ако някога сте станали жертва на онлайн тормоз или киберпрестъпление, е полезно да знаете, че не сте сами - и че няма нищо лошо в името ви.

Резултатите от това проучване със сигурност са интересни, но не бива да се използват за обобщаващи заключения за жените с тези конкретни имена. Ако някога сте станали жертва на онлайн тормоз или киберпрестъпление, помнете, че не сте сами - и че няма нищо лошо в името ви. жените просто трябва да внимават, когато използват пълното си име онлайн. Като се има предвид колко лесно е за всеки да намери лична информация в наши дни - включително пълните имена - винаги е по-добре да се действа предпазливо.

Борислав Малинов
Борислав Малинов Отговорен редактор
Новините днес