Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изсипете овесените ядки във ваната, за да си гарантирате прекрасна кожа

27 август 2021, 06:20 часа

Овесените ядки имат положителен ефект върху кожата. Когато се използват, кожата става гладка, овлажнена, сърбежът се успокоява и много дерматологични заболявания се лекуват. Как да нанесете този продукт върху кожата? Можете да си направите страхотна вана с овесени ядки.

Как да приготвим овесена вана за по-гладка и здрава кожа

Ваната с овесени ядки е полезна за здравето и красотата. Овесът отдавна се използва като локално лечение за кожни проблеми. Достатъчно е да използвате обикновена кафемелачка, да смелите овеса и да приготвите вана с него.

Вана с овесени ядки за здрава и млада кожа

Овесът има овлажняващи и противовъзпалителни свойства за кожата. Растението съдържа антиоксиданти, които помагат за заздравяването на дермата.

Успокоява дермата

Тази вана облекчава сърбежа и дразненето на кожата. Ако се притеснявате от обриви, копривна треска, слънчево изгаряне, натрошените овесени ядки имат успокояващ и овлажняващ ефект . Продуктът премахва възпалението и ускорява заздравяването на дермата. Овесът е важен за защита на дермата от UV лъчението.

Нежно овлажнява

Ваната с овесени ядки образува защитна бариера върху дермата, която задържа вода. Овесените ядки имат почистващ, овлажняващ и буфериращ ефект: съдържат сапонинови съединения, които имат антибактериални и защитни свойства.

Облекчава възпалението

Овесените ядки имат антиоксидантни и противовъзпалителни ефекти и се използват за широк спектър от кожни възпаления като дерматит, сърбеж, псориазис.

Ваната с овесени ядки ще облекчи изгарянията, ухапванията от насекоми, варицелата, обрива от пелени.

Антиоксидантно действие

Авентранамидните вещества в овесените ядки потискат възпалението. Те действат като мощни антиоксиданти. Тези вещества се борят с увреждането на свободните радикали, което се счита за фактор за стареенето на кожата. Смята се, че овесът може да има противораков ефект.

Предпазва кожата

Овесените ядки укрепват дерматологичната бариера. Осигуряват на кожата необходимия рН буфер. Бариерата предпазва дермата от замърсявания, бактерии и негативни фактори на околната среда.

Вана с овесени ядки

• Смелете 1 чаша овесени ядки на прах с помощта на блендер или кафемелачка (по -добре е да вземете люспи - те са по -меки и се разтварят по-добре във вода).

• Пълним ваната с вода с необходимата температура.

• Изсипете чаша смлени овесени ядки във водата.

• Оставете да се накиснат 1 минута. Овесените ядки трябва да се разтворят и да придадят на водата вид на мляко.

• Сядаме във ваната и се отпускаме.

• След като се изкъпете, източете водата, изплакнете тялото си и се подсушете с кърпа за баня.

• Нанесете овлажняващия си крем върху кожата.

За бебета е достатъчно да добавите ½ чаша смлени овесени ядки във ваната.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес