Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Има начин да потиснем околоочните БРЪЧКИ

10 март 2022, 13:20 часа

Бръчиците около очите се появяват неусетно и бързо издават истинската ни възраст. Всяка жена е до някаква степен суетна, така че когато забележи появата им, тя или бърза да запази своя час при пластичния хирург, или тича към магазина за козметика, а има и такива, които просто го приемат като естествен етап от живота им. Нека разгледаме по-обширно какви са причините за появата им и кои са ефективните методи, чрез които да се предпазим от тях.

Защо се появяват околоочните бръчки?

В зоната около очите няма мускули и мастни жлези и затова белезите от възрастта проличават първо там. Ние постоянно правим мимически движения, тази част от лицето ни е постоянно подложена на напрежение и влиянието на външни въздействия като вятъра и слънцето. Поради тази причина можем да забележим първите си леки мимически бръчки още около 18 години и е добре да започнем с превантивните мерки, тъй като след около 5 години те ще са по-ясно изразени.

Как да намалим и предотвратим появата им?

Няма как изцяло да стопираме стареенето и появата на бръчки, но можем да се опитаме максимално да забавим процесите на стареене. За наше щастие, появата на така наречения „пачи крак“ е напълно възможно да се предотврати. За оптимални ефекти е нужно да изградим правилна рутина със стабилна хидратация както от козметични продукти, така и от достатъчен прием на вода. Внимавайте при премахването на грима от околоочната зона и за целта не използвайте силно триене и агресивни продукти. Имайте предвид, че декоративната козметика изсушава кожата, а слънцето задълбочава проблема. Задължително използвайте ежедневно слънцезащитен крем, дори през зимните и есенните месеци.

Как да изберем правилната анти-ейдж козметика?

Много хора избират козметиката си спрямо бюджета, с който разполагат, но освен да гледаме цената, е важно да обърнем внимание и на състава на дадения продукт. Ние ще ви подскажем, че ретинолът върши чудесна работа за кожата, както и продукти с третиноин и пентапептиди. Следете внимателно състава и избягвайте така използваните в козметичните продукти алфа-хидрокси киселини, за които се смята, че засилват действието на ултравиолетовите лъчи.

Полезен съвет

Представяме ви една полезна домашна анти-ейдж маска, която се състои от козметична глина, обезмаслена сметана, лимонов сок и мед в отношение 1:1. Разбъркайте добре и нанесете върху лицето си за около 20-тина минути. Отмийте добре с топла вода, като постепенно я променяте към хладка. Маската има чудесен изглаждащ и избелващ ефект и по информация е била използвана дори от красивата Клеопатра. 

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес