Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хиена избяга от зоопарка в Абиджан, заловена да се разхожда из града

09 септември 2020, 18:19 часа

Зоопаркът на Абиджан е затворен, след като хиена избяга от клетката си и за кратко се скита по улиците на икономическата столица на Кот д'Ивоар, съобщиха властите.

"Националният зоопарк Абиджан е затворена за одит", се казва в изявление на министерството на водите и горите късно във вторник.

Хиената, която избяга от намиращата се в окаяно състояние зоологическа градина, "е била заловена без затруднения и върната в заграждението си", се добавя в изявлението.

Хиената е била забелязана да се разхожда между сгради и коли в съседния квартал Лас Палмас, но не е нападнала никого.

Инцидентът идва, след като в социалните мрежи бяха публикувани изображения на гладен лъв в зоопарка, заедно с обвинения в лошо отношение.

Министерството, което контролира зоопарка, смени директора му миналата година и стартира програма за обновяване.

"Настъпиха поредица от събития и проблеми", каза говорител на министерството пред Франс прес.

"Затворихме зоологическата градина за одит, който трябва да продължи един месец. Надяваме се да получим подкрепа от международни партньори, но ще продължим работата по (обновяването). Одитът трябва да ни предостави допълнителна информация", каза говорителят.

От зоопарка казват, че имат 350 животни, главно лъвове и слонове. Преди затварянето той беше редовно посещаван от ученици и включен в туристически пътеводители въпреки занемарените инсталации.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес