Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хапвайте по два белтъка на ден и вижте какво ще се случи с тялото ви за една седмица

07 юли 2022, 14:45 часа

Белтъкът е богат на албумин, протеин, стимулиращ развитието на мускулите и чувството за ситост, както и на витамини от група В, калий, желязо.

Силвия Ланцелоти от Clinica Caixeta, споделя, че той е много полезен при удължаването на ситостта, добър съюзник е и при отслабването. 

Китайски лекар разкри по колко яйца трябва да се ядат за намаляване на холестерола

Как се консумира?

Най-добрият начин за неговата консумация е под формата на сварено яйце и консумацията му до две яйца на ден е повече от достатъчна. Като така тялото използва най-добре всичко нужно от него. 

Яйчена диета

Тази диета е изключително проста. При нея трябва само да хапвате белтъци в продължение на седмица, защото те са богати на протеини в сложна структура, се приема за перфектна при тези, които искат да отслабват. Те се смилат по-бавно, а това насища повече и не сте толкова гладни по-дълго време.

Друга полезна храна са печените картофи, които са богати на въглехидрати.

Можете да комбинирате сладки картофи, яйчен белтък и лимонов сок, като тя помага и за детоксикацията на тялото и осигуряването му на витамин С. 

Друг вариант е просто да хапвате по едно цяло яйце всеки ден на закуска, като така ще контролирате глада още от самото начало.

Рецепта за пържени яйца с грах и домати

Предимства на диетата

Яйцата са добри източници на аминокиселини и протеини, както и витамин А и така са полезни много за очите, косата, кожата и ноктите.

 

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес