Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Грешката, която всички допускаме при консумацията на киви

22 февруари 2022, 12:25 часа

Кивито е не  само вкусно, но и изключително здравословно. Този плод е същинска витаминна бомба, тъй като изобилства от витамин С и калий. Оказва се, че не успяваме да се възползваме в максимална степен от ползите за здравето ни, които този плод предлага, тъй като допускаме една грешка при консумацията му - винаги отстраняваме неговата мъжеста кожа. 

На всички е известно, че не е добре ябълките да се белят, тъй като в тяхната кора се съдържат най-много витамини. Това се отнася и за кивито. Полезните вещества в него се съдържат в най-висока концентрация именно в кората му.

Тя изобилства от фибри, които са полезни за храносмилането. Те оказват положителен ефект върху нивата на холестерола, според Health Net. Освен това в кожата на кивито се съдържат големи количества витамин С и Е.

Но много хора избягват нейната консумация заради мъхчетата, с които е покрита. В случая решението е просто да ги почистите. След това изплакнете плода и вече може да го консумирате.

Добре е да започнете с жълто киви, тъй като неговата кожа има по-малко мъхчета. Друг вариант е просто да пасирате необеленото киви с малко кисело мляко или кефир в блендера. 

Важно: Статията е с информативна цел и предоставената в нея информация не може да замести консултацията със специалист по здравословно хранене!

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес