Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Годишен хороскоп за 2018 година - Близнаци

21 декември 2017, 11:45 часа

Ударно начало на 2018 година обещават звездите за представителите на знака Близнаци. Не прекалявайте с празнуването или поне се погрижете за бързото възстановяване, тъй като още от първите дни на Новата година ще ви се наложи да се заловите за работа. В служебен план ще имате сериозна възможност да заемете лидерска позиция, но за целта ще трябва да докажете качествата си.

Времето до март ще премине неусетно и вероятно личните ви отношения ще имат нужда от съживяване. Не пестете сили да докажете любовта си на партньора, ако искате връзката ви да оцелее. Децата също ще искат своето внимание. Най-добре организирайте кратка пролетна почивка, където да усетите взаимността в семейството.

Самостоятелните представители на знака ще бъдат харесвани и търсени, но този път заложете на сериозни изисквания към партньора, като – отговорност, уважение, споделяне на интереси. Мимолетната връзка само би разпиляла силите ви.

През март бъдете готови за промяна. В служебно отношение ще се повяват нови цели, които ще имате желание да постигнете. За целта ще трябва да проявите гъвкавост и вероятно ще се наложи да преминете обучение, за да съответствате на новите изисквания. Това ще доведе до вашето развитие в професионално отношение и може да получите сериозно предложение за нова позиция или смяна на работата.

След работните емоции април и май ще освободят място за повече лично време. Използвайте го, за да прекарате повече приятни моменти със семейството си. Необвързаните представители на знака може да получат сериозно предложение от партньора си за нещо повече в развитието на връзката.

Летните месеци ще ви дадат повече свобода на действие. Сега ще имате време да се потопите в любимите си занимания. Не се колебайте да включите някое от хобитата си в работата, ако това ще допринесе за развитието ѝ. Също така може да поемете известен риск, за да развиете хобито си в дейност, от която да печелите.

Като един истински месец, бележещ края на слънчевите дни септември ще ви предостави не един и два въпроса за решаване. Желязната дисциплина ще е необходима, за да може да се справите с всичко. През този период забравете за стоенето до късно и партитата. Достатъчното сън и добра физическа форма ще са от изключителна важност за умението ви да се справите.

В края на годината, но и през цялото време звездите ви съветват да бъдете изключително отговорни в действията си. Винаги преценявайте вероятните последици от това, което може да се случи като резултат, дори от думите ви. А понякога именно те са най-голямото ви оръжие. Това с пълна сила важи за декември 2018 година. При по-сложни ситуации не се колебайте да се съветвате с ваши роднини или приятели, на които имате пълно доверие и са се доказали във времето, като добри съветници.

Планетата ви господар Меркурий ще има три периода на ретроградност през 2018 година. Ето кои са те, както и на останалите планети.

Меркурий - периоди на ретроградност през 2018 година

от 23 март до 15 април;

от 26 юли до 18 август;

от 17 ноември до 6 декември

По законите на астрологията в тези периоди е добре да не планирате далечни пътувания, провеждането на сериозни преговори, закупуването на техника.

Венера - периоди на ретроградност през 2018 година

От 6 до 16 ноември

В периода на ретроградност на Венера е добре да избягвате започването на спорове в семейството и изобщо всякакви ситуации, за които е ясно, че може да доведат до конфликт. Много добре премисляйте думите и действията си. Не започвайте любовна връзка през този период.

Марс - период на ретроградност през 2018 година

от 27 юни до 27 август

Този период повишава риска от изострянето на всякакъв вид конфликти, както между отделните хора, така и на ниво общество и държави.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес