Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фризьорът съветва: Никога не правете това с косата си сами

23 февруари 2021, 17:30 часа

Косата е част от визитката на човек. Благодарение на прическата си ние имаме високо самочувствие или страдаме от липса на такова.

Съвсем не е случайност това, че огромен процент от дамите са склонни да похарчат не малка сума пари за какви ли не процедури, свързани с подобряване на прическата и укрепване структурата на косъма.

Разбира се, невъзможно е ежедневно да посещаваме специализирани салони. Това е обвързано с не малко време и пари.

Често обаче допускаме поредица от грешки, когато става въпрос за поддръжката на косата. Не винаги се вслушваме в съветите, които фризьорите ни дават, а всъщност те са повече от ценни.

Днес ще споделим с вас какво съветват най-добрите коафьори и какво никога да не правим с косата си сами:

Не изправяйте косата си в домашни условия

Това важи с пълна сила най-вече за онези нежни създания, които не разполагат с висококачествен уред за изправяне на косата. Старите преси не са с подходящи покрития и това означава, че те увреждат до голяма степен косъма и пораженията им са необратими.

Стилисти за тенденции в цвета на косата през 2021 г.

Много е важно, ако искате да се виждате с права коса в огледалото, да сте инвестирали във висококачествен уред, за който сте сигурни, че максимално ще предпази косъма от увреждане.

Никога не се боядисвайте сами

Дори да не разполагате с достатъчно средства в конкретния момент, които да инвестирате в процедура за косата, по-добре е да изчакате известно време, докато можете да си го позволите.

Не правете грешката да купувате евтини продукти от хранителния магазин, които освен че няма да покрият белите коси, ще увредят косъма.

Фризьор предупреждава: Не правете тези грешки с балсама

Ако все пак твърдо сте решили да заложите на това сами да се боядисате, съветваме да си набавите качествена боя за коса, в съставка на която да липсва амоняк. Това, до известна степен, ще предпази структурата на косъма.

Бъдете отговорни към прическите си, защото те разказват не малко за вашата същност и отношението ви към живота!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес