Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето защо трябва да поставите алуминиево фолио в съдомиялната си машина

11 февруари 2022, 10:15 часа

Предполага се, че съдомиялните улесняват живота ни, но това не винаги е така. Особено приборите за хранене могат да бъдат трудни за почистване и да изискват допълнително измиване. Ако сребърните ви прибори излизат от съдомиялната и изглеждат мръсни, не започвайте веднага да се оглеждате за нова машина. Алуминиевото фолио може да е всичко, от което се нуждаете, за да изчистите драскотини и мръсни петна от сребърни прибори, което е страхотна новина.

Следващия път, когато зареждате съдомиялната си машина, отделете секунда, за да откъснете парче алуминиево фолио и да го смачкате на топка. Хвърлете го в отделение в кошницата за прибори и стартирайте цикъл на почистване, както обикновено. Всеки път ще получавате блестящи сребърни прибори!

Хитрини за чисти огледала

Как работи този хак?

Алуминиевото фолио остава захванато в кошницата за прибори, така че не изтрива сребърните ви прибори. Вместо това, обяснението е свързано с това как топката от фолио взаимодейства с химикалите във вашите таблетки за съдомиялна машина.

Реакцията е вид процес на окисление, при който потъмнялото сребро се накисва във вода и прахообразен детергент, а химикалите в препарата взаимодействат с химикалите в алуминиевото фолио. Този процес оставя опетнилите се сребърни прибори да изглеждат като нови.

Петя Панова
Петя Панова Отговорен редактор
Новините днес