Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето какво ще стане с кожата ви, ако използвате бадемово масло

17 януари 2022, 17:05 часа

Бадемът се нарича още „кралски плод“. Той е богат на есенциални мазнини, които хидратират дълбоко кожата и се грижат за нейния сияен вид. Има множество приложения в козметиката. Ето някои от тях:

Полезно ли е бадемовото брашно?

За коса

Бадемовото масло хидратира скалпа и подобрява растежа на косата. Подхранва косъма и заздравява връзките в него.

10 ползи от бадемовото мляко

За кожа

Ползите на натуралното бадемово масло са безброй. То подобрява циркулацията на кръвта и се използва срещу тъмни кръгове и торбички под очите.

Хидратира дълбоко чувствителната кожа и я набавя с витаминни  A, E, D и B. Предпазва я от стареене и натрупването на стрес.

Можете да използвате бадемовото масло на тампонче за грим за свалянето на кремове и грим от кожата (като не нанасяте върху очите). Бадемът е антибактериален и действа добре срещу акнетична кожа, податлива на раздразнения.

Благодарение на съдържанието си на антиоксиданти, витамин Е и А, то се бори срещу образуването на бръчки като стимулира синтеза на колаген в кожата.

В комбинация с жожоба може да се използва срещу слънчеви изгаряния, дерматит и белене на кожата.  

За нокти

Ако ноктите ви са тънки и склонни да се чупят и нацепват, то терапия с бадемово масло би ви била полезна. Вечер преди лягане намазвайте ноктътните плочи като втривате с масажни движения. Не мокрете ръцете и оставете да престои до сутринта. Може да правите терапията всеки ден.

Петя Панова
Петя Панова Отговорен редактор
Новините днес