Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето как да спрете косопада и да се радвате на КРАСИВА КОСА

17 декември 2021, 11:40 часа

Много мъже и жени смятат косата си за своята запазена марка. Независимо как сте облечени, добре поддържаната коса и прическа ви карат да изглеждате и да се чувствате добре. Ето защо, когато по някаква причина косата започне да пада, това може наистина да ви притесни.

За да ви помогнем, ето няколко съвета, които ще ви помогнат да възстановите здравето и красотата на косата си.

Хранете се правилно

Балансираната диета е критична стъпка в грижа за косата. Трябва специално да включите храни, които са чудесен източник на витамин А, С, желязо и омега-3, тъй като те по  естествен начин подхранват косата.

Заменете химикалите в продуктите си за коса

Суровите химикали във вашия шампоан могат да донесат повече вреди, отколкото ползи, така че ако искате да направите положителна промяна, преминете на органичен шампоан, без добавени тежки химикали.

Силата на лука

Ако искате да се погрижите за косата си с домашни рецепти, изстискайте сок от лук и намажете косата си с него. Оставете го да постои 30 минути и измийте.

Оризовата вода може да върне красотата на косата ви

Ферментиралата оризова вода също прави чудеса за безжизнена коса. Всичко, което трябва да направите, е да накиснете ориз в няколко чаши вода в продължение на 15 минути, да отцедите водата и да я оставите да ферментира в продължение на 48 часа. Използвайте оризовата вода, за да измиете с нея скалпа и косата си. Това насърчава растежа.

 

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес