Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дрехите които задължително трябва да държите далеч от сушилнята

13 януари 2022, 09:55 часа

1. Сутиени

Един от най-бързите начини да съсипете любимия си сутиен, е като го пъхнете в сушилнята, защото грубото движение на машината може да накара тъканта му да се разтегне.

2. Шифон

Шифонът е само за химическо чистене и е най-добре да оставите почистването на този материал на професионалистите, за да не развалите любимите си дрехи.

Кои са най-честите грешки, които допускаме при пране?

3. Чорапогащи

В сушилнята чорапогащите не само ще се превърнат в заплетена топка, но и топлината от машината може да доведе до свиване.

4. Изкуствена кожа

Изкуствената кожа може да се разтопи от горещото в сушилнята, така че не забравяйте да прочетете етикета, преди да я пъхнете вътре.

5. Бански костюми

Ако искате да запазите истинската форма на банския си костюм, оставете дрехата да изсъхне на въздух, в противен случай ще бъде сериозно разтегната и усукана.

6. Велур

Велурът не трябва да припарва до пералня или сушилня, защото двете машини ще съсипят абсолютно всичко от него - от цвета, до текстурата.

7. Маратонки за бягане

Топлината на машината може да доведе до свиване на гумата в обувката, а това ще нарани сериозно краката ви, особено ако използвате обувките за тренировки.

8. Дантела

Ако непрекъснато сушите дантелените си дрехи, те определено ще загубят формата си с времето.

Ето защо веднага трябва да спрете да сушите прането си вътре

9. Коприна

Коприната е луксозна материя, с която трябва да се действа изключително внимателно и е най-добре винаги да съхнат на равни повърности. 

10. Кадифе

За да запазите вашите усещането за мекота на вашите кадифени дрехи не използвайте сушилнята, а просто ги оставете на масата и оставете да изсъхнат естествено.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес