Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Домашни средства за красива кожа без черни точки

09 март 2023, 19:11 часа

Без значение колко добре се грижите за вашата кожа – черните точки винаги се появяват от време на време. Ако сте решени да премахнете черните точки завинаги, а досега не сте имали успех – време е да опитате няколко доказани домашни маски за добри резултати.

Има много видове акне и не всички от тях могат да реагират добре на домашно лечение, но черните точки са различни. Ако несъвършенствата по кожата ви са главно от черни точки – има домашни средства, които могат да помогнат за намаляване на тези запушени пори и да направят кожата ви сияйна.

Кои продукти за грижа за кожата не трябва да се смесват?

Домашни средства против черни точки

Сода бикарбонат и вода

Содата за хляб има във всяка кухня и е много познат продукт на домакините. Тя помага да се неутрализира всеки дисбаланс на рН, който кожата ви може да има, както и да работи като ексфолиант за премахване на мръсотия, масло и мъртви кожни клетки.

Смесете две супени лъжици сода за хляб и две супени лъжици вода и разбъркайте, за да образувате паста. Полученото масажирайте върху лицето си, изплакнете с топла вода и след това не забравяйте да овлажните. Може да прилагате почистването 2-3 пъти в седмицата, но не и по-често, за да не изсушите прекалено кожата си.

Грижа за кожата: 6 стъпки, които да правите всеки ден

Кафява захар, мед и лимонов сок

Кафява захар, мед и лимонов сок е смес за ексфолиране, която можете да използвате върху черни точки по носа и брадичката. Смесете една супена лъжица кафява захар, две супени лъжици лимон и една супена лъжица мед.

Когато получите консистентна паста, нанесете върху лицето си с кръгови движения, като масажирате около пет минути. След това измийте, подсушете и овлажнете кожата.

Скраб от кокосово масло и захар

Тази скраб от домашни продукти е много поджодяща за тялото ви. Така ще се отървете от мъртвите кожни клетки. Смесете кокосово масло и захар, за да направите скраб за тяло в количество спрямо вашите нужди и предпочитания. След това изпийте, подсушете и се насладете на мекотата на кожата.

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес