Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Документална НЛО поредица тръгва по National Geographic (ВИДЕО)

19 май 2023, 10:47 часа

Интересът към НЛО винаги е бил голям, особено като имаме предвид наличието на множество сигнали, подавани от хора по целия свят, станали свидетели на подобни летящи обекти. И ако мнозина смятат темата за фантастика, а сигналите за НЛО за нереални, трябва да се знае, че дори правителството на САЩ е провеждало официално разследване, свързано с тези феномени.

Всъщност, разследвания на НЛО вероятно е имало не само в САЩ, но и в други страни от десетилетия, но едва сега се разкриват подробности.

Именно с тази тема се занимава новата поредица на National Geographic "НЛО: Разследване на непознатото", чийто първи епизод ще бъде излъчен премиерно на 23 май от 22:00 ч. В рамките на пет епизода документалният мини сериал ще разкаже за законодателни промени, които американското правителство приема през 2021 г. и с които постановява провеждането на официални разследвания на НЛО.

Copyright: 2022 Vice Media LLC

Поредицата изследва какво е направено публично достояние и какво е било скрито от страна на правителството на САЩ. Епизодите представят призивите за прозрачност на гражданите, които се сблъскват с масови случаи на наблюдения на НЛО, както и информация от пилоти от военноморските сили, които докладват за необясними технологии. Зрителите ще могат да разберат повече и за нови високотехнологични научни усилия, а също и за очакванията за бъдещото развитие на тази мистерия.

Всеки епизод от поредицата "НЛО: Разследване на непознатото" ще е с продължителност от 60 минути. Първата серия ще може да бъде гледана на 23 май от 22:00 часа, a документалният разказ продължава всеки вторник в същия час.

В първи епизод зрителите ще разберат каква е истината зад тайната програма на Пентагона UAP (Неидентифициран въздушен феномен). Втора серия ще ни срещне с астронома Дж. Алън Хайнек, който води проекта "Синя книга". Този проект се занимава със събирането и каталогизирането на сигнали за НЛО от цивилни очевидци. В третия епизод от поредицата "НЛО: Разследване на непознатото" ще станем свидетели на разказа на трима бивши офицери от Военновъздушните сили на САЩ, които са станали свидетели на поява на НЛО. В четвърти и пети епизод пък ще научим различни истории за срещи с неидентифицирани летящи обекти не само в САЩ, но и по целия свят, както и за среща с НЛО, което лети изключително прецизно, макар да няма крила или пилотска кабина.

Не пропускайте специалната поредица "НЛО: Разследване на непознатото" по National Georgaphic – от 23 май в 22:00 ч.

2022 Vice Media LLC

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес