Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дали отворената връзка означава край на любовта?

20 януари 2023, 20:00 часа

Всеки човек сам избира отношението си спрямо връзките и любовта. Някои са напълно моногамни, други пък не се притесняват от това да споделят партньора си с още няколко, а и обратното. Полигамията със сигурност не е за всеки и не всеки би я разбрал. В един момент обаче, когато връзката вече доскучае, изчерпва се, попаднали сте в дълбока рутина и двамата желаете да внесете глътка свежест, “отварянето” на връзката може и да ви се стори добър вариант.

Но какво казват специалистите по темата за отворените връзки. Дали те са нещото, което спомага за закрепване на любовта между двама души, или пък са тласъкът, който им е бил нужен, за да осъзнаят, че вече не искат да бъдат в тази връзка? По последните проучвания експертите наблюдават изменението, че участниците в отворена връзка са много по-доволни и сексуално активни от моногамните, докато преди години резултатите били обратните.

Какво обаче можете да направите, преди да пристъпите към вземането на такова важно за съдбата на връзката решение? Ето няколко съвета от експерти в областта:

Как да изразите любовта си?

Подгответе се психически

Трябва да помислите много добре какви може да са резултатите от отварянето на връзката ви. Поговорете открито с партньора си и се уверете, че и двамата сте на едно мнение и истински го желаете. Подгответе се за събитията, които ви предстоят и чак тогава започнете да действате.

Не включвайте ваши познати

В никакъв случай не включвайте в игричките си ваши близки или познати. Колкото по-далечни са от вас новите ви партньори, толкова по-добре ще е за връзката ви. Пазете споразумението си в тайна само за вас и партньора ви. Не е нужно всеки да знае какви преживявания и желания имате в сексуалния си живот. Новият ви партньор също не е необходимо да знае в какво точно е въвлечен, тъй като се срещате само за креватното джудо и не търсите обвързаност.

Няколко признака, че вашата връзка ще има успех

Не се влюбвайте

Разбира се, това не е контролируемо, но все пак, ако смятате, че ще се поддадете на изкушението, изобщо не го започвайте. Освен ако не сте решили да приключите сегашната си връзка. За да избегнете това, се дръжте по-дистанцирано с новия си секс любовник - например избягвайте гушкането след акта, не се застоявайте дълго време заедно, не говорете на емоционални и интимни теми. Трябва да изясните отношенията си - че не става въпрос за обвързване и привързване, а само за “спорта”. Така няма да има спънки нито за вас, нито неясноти за него.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес