Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветята, които носят късмет според Фън Шуй

24 септември 2021, 14:45 часа

Цветята са един достъпен начин да внесем положително настроение у дома. Живите растения са един от най-добрият начин да внесем позитивизъм вкъщи. Във философията на Фън Шуй растенията се използват често за лекуването на енергията. Допускат се и изкуствени, ако те са направени от висококачествена коприна.

В допълнение към красотата, цветята у дома могат да допринесат разцвет, късмет и благодат. През тях минава позитивната енергия и всички в дома са щастливи. Ето и кои цветя са препоръчителни през философията.

Божур

Ароматът на божура се асоциира с представата за млада жена. Това цвете се използва за лек в любовта, като особен акцент се поставя на розовият божур в спалнята. Това обаче не е препоръчително за дълготрайни връзки, тъй като може да предизвика изневяра с по-млада жена. 

Лотос

Цветовете на лотоса се използват в китайската медицина. Всяко една част от растението има своето лечебно свойство, като той символи съвършенството. Според философията то е лечебно растение. 

Черешови цветчета

Смята се, че носят положителна енергия, чувство на свежест и невинност. Използват се цветове на вишна, праскова, дрян, ябълка. За здрав брак и силна любов се препоръчва черешовият цвят. 

Орхидея

Тя се счита за класически символ на благосъстоянието на дома. Тя пречиства енергията и спомага за естествената съразмеримост между партньорите. Отглеждането в дома носи чувство на удовлетвореност и духовно израстване. Влиянието ѝ е силно и тя дори се използва за канализиране на енергията и на Запад. 

Хризантема

Това растение ще доведе до красота и лекота в дома. Същевременно силата на Ян допринася за привличане на богатство и благополучие в дома. Според философите това цвете ще балансира хармонията, комфорта и удоволствието на семейството ви. 

Нарцис

Участва в прочистването на енергията, като управлява кариерата, разцвета, талантите, успехите и работата. Подходящо място за растението е бюрото ви. Ако го имате, нищо чудно след кратко време да получите признание в работата си. За предпочитане за постигането на тази цел е белият нарцис, пред жълтия. Но дори да вземете втория, отново ще имате успех и благополучие. 

Цветята определено внасят свежест в дома ни и дори да не вярваме в тези неща, то определено присъствието им е забележимо. Няма значение дали са свежи, дали са специална изработка или на картина. Те просто ни карат да се усмихнем, когато ги видим или ни ги подарят. Затова е добре да ги поставите в дома си и заздравите положителната енергия, която ще се отрази на цялото ви семейство и във всички сфери на живота ви.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес