Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Чай от джинджифил за бързо отслабване

22 януари 2022, 13:38 часа

Наддали ли сте на тегло? Забелязали ли сте, че коремът ви е нараснал и бедрата ви са се разширили? Ако вече не влизате в любимите си дрехи, крайно време е да направите нещо по въпроса!

Без съмнение чаят от джинджифил е чудесен съюзник на стройната фигура. Също така е отлично допълнение към всяка здравословна диета, т.е. такава, при която пресни зеленчуци, плодове, зърнени храни, постно месо и млечни продукти доминират над нездравословните мазнини и изкуствените добавки.

Също толкова важни елементи на здравословното и балансирано хранене са: фибри и големи количества негазирана минерална вода.

Малко физическо натоварване с подкрепата на чай от джинджифил ще ви накара да постигнете целта си само за 5 седмици! Не забравяйте обаче, че най-важното е волята и желанието да промените начина си на живот към по-здравословен!

Защо точно чай от джинджифил? Обясняваме:

1. Чаят от джинджифил подобрява метаболизма

Едно от най-добрите свойства на джинджифила е способността му да ускорява и подобрява метаболизма. Защо? Благодарение на естествените съединения, които съдържа, е в състояние да регулира естествено работата на стомаха и червата.

2. Чай от джинджифил и неговият терморегулиращ ефект

Познавате ли феномена термогенеза или терморегулация? Става дума за контролиране на телесната ни температура. По-високата температура активира метаболизма и стимулира изгарянето на мазнините. Следователно коренът на джинджифил тук е незаменим.

3. Чай от джинджифил и усещането за ситост

Със сигурност сте имали ситуация, в която малко след обяд да започнете да усещате празен стомах. Пак сте гладни! И така - хвърляте се на всичко, което имате под ръка: чипс, бисквитки, сладки...

Следователно, чай от джинджифил се препоръчва след всяко хранене.

4. Джинджифилът е мощен антиоксидант

Чаят от джинджифил е един от най-добрите антиоксидантни продукти. Кара ви да елиминирате токсините, които отровят тялото ви. Органите ще функционират по по-оптимален начин, което от своя страна ще ускори изгарянето на мазнините. Не е ли невероятно?

Чай от джинджифил - начин на приготвяне

Съставки

Чаша вода (200 мл)

30 г джинджифил 

Лимонов сок от половин лимон

Супена лъжица мед (20 г)

Подготовка

Наистина е лесно! За начало трябва да сварим вода – за предпочитане в глинен съд. Най-често съдовете са изработени от алуминий или друг метал и поради това не запазват лечебните свойства на растенията. Затова се опитайте да ги избягвате.

След като водата започне да кипи, добавете джинджифила и гответе на среден огън за около 20 минути. След това го оставете настрани за 10 минути. След това изсипваме запарката в любимата ви чаша и налейте сока на половин лимон. Накрая добавете меда и разбъркайте добре. Много е вкусно, нали?

Колко и кога?

За най-добри резултати пийте по две чаши запарка на ден. В идеалния случай трябва да е след обяд и след вечеря.

Приложете лечението в продължение на 15 дни. След това прекъснете лечението за една седмица и повтарете процеса. 

Не забравяйте да се храните правилно, докато консумирате чай от джинджифил и продължавайте да се движите всеки ден!

 

Анита Найденова
Анита Найденова Отговорен редактор
Новините днес