Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бюти съвети: Как да намерим точния фон дьо тен?

04 юни 2022, 19:45 часа

Фон дьо тенът ефективно подобряват цвета на лицето, изглажда несъвършенствата, предпазва от действието на вятъра и слънчевата светлина. Този продукт е любим на всички жени.

Вашият фон дьо тен трябва да бъдат избрани според цвета на кожата ви.

Когато избирате фон дьо тена за светла кожа, изберете най-светлите цветове фон. Спрете се на нюансите, наречени "слонова кост" и "порцелан". Експертите по грим препоръчват да изберете студена цветова палитра.

На жените с тъмна кожа се препоръчват топлите нюанси - праскова, карамел, златисто или шоколад. Може да изберете един тон по-светъл нюанс от вашия собствен. 

Наличието на неутрален цвят на кожата дава възможността за използване на светла и тъмна палитра от фон дьо тен. Можете спокойно да експериментирате в намирането на своя собствена опция.

Професионални съвети за перфектен грим

Избор на фон дьо тен според типа кожа

Фон дьо тен за суха кожа

На първо място продуктът за грим трябва да бъде овлажняващ. Фон дьо тенът трябва да съдържа подхранващи компоненти, които компенсират липсата на витамини и минерали. Този фактор е особено важен за жени в зряла възраст, които изпитват голямо неудобство от постоянната сухота на кожата. В състава му трябва да присъстват растителни масла.

Фон дьо тен за мазна кожа

Една от основните характеристики на матиращата козметика за мазна кожа е състав лишен от масла и мазнини. Фон дьо тенът трябва да бъде на водна или гел основа. Избягвайте продукти съдържащи ланолин, консерванти и алкохол, защото увеличават производството на себум. Присъствието на минерали ще придаде матов завършек на лицето и ще предпази кожата от ултравиолетовите лъчи.

За зряла кожа, склонна към омазняване, изберете фон дьо тен с по-лека консистенция, допълнен със стягащи и подмладяващи съставки.

Какви са ползите за лицето, когато не използваме грим?

Фон дьо тен за комбинирана кожа

При комбинирана кожа е по-трудно да изберете най-добрия вариант. Някои зони на лицето са мазни, а други сухи. Така че търсете продукт за комбинирана кожа. Най-добре е да си купите по-лек фон дьо тен с малко съдържание на масло.

Фон дьо тен за проблемна кожа

Обривите, зачервяването и дразненето са предпоставка за избор на фон дьо тен с лека основа. На козметичния пазар се предлагат продукти с успокояващи и противовъзпалителни съставки. Изберете точно такъв.

Фон дьо тен според ниво на покритие

Тази характеристика са отбелязва най-често върху опаковката. Лекото и средно покритие са подходящи за ежедневен грим, а плътното за вечерен. Освен това покритието може да се подобри и чрез допълнително наслояване на текстурата.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес