Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Британец отвори протеина си и намери мъртва мишка (СНИМКИ)

13 април 2017, 13:10 часа

Някои ентусиазирани на тема „фитнес“ младежи бързат да отидат до най-близкия специализиран магазин и да си купят възможно най-голямата опаковка с протеин с вкус на шоколад, като очакват, че в нея ще има малка лъжичка и достатъчно протеин, за да захрани малко селце в продължение на седмица. Какво обаче не очакват – в опаковката с протеин да има малка, полуумряла мишка, която добавя други съставки към протеина, пише сайтът Landible.

Точно с това се сблъскал 25-годишният Адам Брентън от Манчестър. Той си купил опаковка от 1,45 килограма протеин за 21 паунда, като направил поръчката по интернет – от онлайн магазина Myprotein. Когато продуктът дошъл, се оказало, че има и нежелана добавка – мъртва мишка. Тя обаче била открита не веднага, а след като Адам стигнал до нея с течение на времето, докато консумирал дневната си доза от протеин.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ГНУСНАТА СИТУАЦИЯ

Приятелката ми още има кошмари, споделя Адам, който проверил опаковката за дупки или скъсвания, за да разбере как мишката се е отзовала вътре. По думите на младия британец обаче опаковката била непокътната. „Изглежда мишката е била погребана с протеина. Не знам как се случило – дали при пакетирането или някъде другаде“, казва Адам. Той се опасява, че е възможно консумацията на протеина с гнусната добавка да е навредило на здравето му.

От Myprotein официално коментираха случая така: „Отнасяме се много сериозно към всички жалби на клиенти и разследваме спешно инцидента. Нашето производствено звено е сертифицирано съгласно стандарта за безопасност на хранителни добавки на Британския консорциум за търговия на дребно (British Retail Consortium Global Standard for Food Safety), като има оценка AA, която е най-високата възможна“.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес