Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бижута с кои 7 камъка не трябва да се подаряват на неомъжени жени и защо

16 август 2024, 11:20 часа

От древни времена хората са носили скъпоценни камъни, защото те са символ на богатство и просперитет. Освен това, всеки ценен минерал има определени свойства: някои са в състояние да лекуват души и да абсорбират негативността, други могат да лекуват болести. Но е по-добре хората да избягват някои от тях, защото енергията може да причини вреда и да донесе много проблеми.

Разбира се, съвместимостта на камъните и хората е различна, но има редица бижута, които определено не трябва да давате на любими хора, дори и да са невероятно красиви. Ето седем камъка, които никога не трябва да се дават на момичета и жени.

На кого не трябва да подарявате перли?

Перлите принадлежат към групата на минералоидите. Смята се, че перлите могат да донесат лош късмет. По всяко време хората са свързвали този минерал със сълзи. Има легенди, че тези мъниста са сълзите на русалки и удавени момичета. Добивът на перли е свързан с многобройни смъртни случаи, особено в миналото. Така че камъкът не е пропит с най-положителната енергия и жените трябва да го избягват.

Вижте кои са 4-те щастливи скъпоценни камъка за хората родени през март

Как амистът може да привлече неприятности?

Мненията относно аметиста са доста противоречиви. Някои източници казват, че този камък е способен да даде любов и семейно благополучие. Но има и мнение, че бижутата носят скръб и тъга. Често може да става въпрос за цвета на аметиста, тъй като той варира от нежно лилаво до тъмно лилаво. По-добре е да изберете по-светли камъни, тогава те няма да привлекат нещастие.

Възможно ли е да се даде на жена малахит?

Малахитът е прекрасен камък, защото символизира постоянство, надеждност и благополучие. Въпреки тези качества, той може да се дава само на омъжени жени. Но самотните момичета трябва да избягват малахита, тъй като той може да ги обрече на безбрачие и да направи самотата постоянна.

Опал

Има много легенди и суеверия, свързани с опала. Вероятно този камък може да се нарече един от най-сложните и неразгадани. Смята се, че дава смелост на собственика, но това не е добре за всички. Опалът може да създаде проблеми на особено авантюристичните хора. Не е подходящ и за неомъжени момичета. Но ако на една жена ѝ липсва смелост, тогава опалът определено ще й помогне да я намери.

5 мощни скъпоценни камъка за късмет, успех и пари

На какви жени се дават диаманти?

Царете на камъните са диамантите. За съжаление тези красиви кристали са подходящи само за силни хора, тъй като имат мощна енергия. Определено не трябва да се дават на малки момичета, както и на крехки и уязвими жени, в противен случай диамантите ще ги затрупат и ще отнемат много от силата им. Трябва да сте психически подготвени да носите тези камъни.

Обсидианът може да ви лиши от любов

В древността се е смятало, че обсидианите имат отрицателен ефект върху сърцето и съответно върху личния живот. Не трябва да купувате висулки или брошки с обсидиан като подарък, по-добре изберете друго бижу.

Александрит "Вдовишки камък"

Неизреченото второ име за александрит е "камък на вдовицата". Не е обичайно да се дава на жени, особено на омъжени, защото им обещаваше загубата на съпрузите.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес