Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Аромати за дома: Какво ще привлече успех и какво ще отблъсне късмета?

30 юни 2023, 19:44 часа

Ако искате да подобрите енергията у дома, за да привлечете успех в любовта, в бизнеса и като цяло да бъдете по-успешни и позитивни, тогава трябва да използвате помощта на ароматерапията. Експертите разказаха кои аромати са полезни и кои не.

Ето четири основни техники, които да ви помогнат. Първият са ароматните пръчици, за които може би сте чували повече от веднъж. Проблемът им е, че пушат, така че след и по време на използването им трябва да отваряте прозорците.

Можете също да дадете предпочитание на специални ароматни лампи. Те не отделят дим, така че често се използват от любителите, за да изпълнят къщата с приятна миризма.

Аромати за спално бельо: Кое ще ви даде максимален релакс?

Много хора палят ароматизирани свещи, което също е доста добър начин да изпълните къщата с приятна миризма, която подобрява енергията. Проблемът с такива свещи е високата им цена, въпреки че издържат доста дълго време.

Можете също така да използвате директно това, което мирише - лимонови или портокалови кори, цветя, билки и т.н. Да, силата на такава миризма може да не е толкова мощна, но е сто процента естествена.

Какви аромати подобряват енергията на къщата?

Всъщност всеки естествен аромат подобрява ефективността на енергийните потоци Qi. От друга страна, важно е винаги да помним как точно тази или онази миризма влияе на живота ни. Ето няколко примера:

• жасминът носи богатство;

• портокал и други цитрусови плодове дават на хората сила и значително подобряват енергията на къщата като цяло;

• джинджифил, като жасмин, носи богатство в къщата;

• ароматите на смърч, бор или хвойна не позволяват на положителната енергия бързо да напусне къщата;

• ментата прогонва натрупаната негативност, получена от неприятни гости, и то доста бързо

• бергамот стабилизира енергийните потоци;

• миризмата на рози носи любов и разбирателство в къщата;

• канелата предпазва енергията на къщата от случайни течове;

• пелинът предпазва къщата от зли духове и помага за изгонване на негативността;

• Тамянът помага при медитация и има успокояващ ефект, което е полезно при напрегната енергия у дома, водеща до кавги и конфликти.

Аромат на богатство: Тези аромати привличат пари в дома

Какви аромати не трябва да се използват?

Тук е важно да вземете предвид преди всичко своята физиологична непоносимост. Ако сте алергични към нещо или някой аромат не ви подхожда според препоръките и предупрежденията на лекарите, тогава не трябва да го използвате сам по себе си.

Също така, експертите в областта на биоенергията обръщат специално внимание на "естествеността" на даден аромат. Има много свещи или ароматни пръчици, които са импрегнирани не с истински аромат, а с неговия химически получен еквивалент. Разбира се, такива пръчки не влияят положително на енергията на къщата и освен това не е известно как влияят върху човешкото здраве.

И експертите не съветват смесването на много миризми заедно. Две или максимум три е напълно приемливо да се използват едновременно, но определено не трябва да правите „смесица“ от повече аромати, защото те просто се неутрализират взаимно и губят силата си.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес