Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Арести в Абу Даби заради непристойни танци на хит на Дрейк

24 юли 2018, 13:20 часа

Властите в Абу Даби разпоредиха арестуването на трима "известни" потребители на социални мрежи за участие в придобилата огромна популярност надпревара по танцуване по музиката на хита на канадската хип-хоп суперзвезда Дрейк "In my feelings".

Като част от танцовото предизвикателство "Кики" хората излизат от бавно движещата се кола и оставят вратата отворена, докато танцуват заедно с нея в синхрон с музиката.

Прокуратурата не разкри имената на тримата задържани.

"Участниците в това предизвикателство излизат от движеща се кола и оставят вратата отворена и танцуват на пътя до колата, което представлява опасност за тях и за други хора по пътя", се казва в изявление в понеделник, предаде БГНЕС.

"Това поведение противоречи на ценностите на обществото в емирствата и представлява нарушение на обществения морал".

Според изявлението задържаните ще бъдат разследвани "по обвинения за застрашаване на живота и живота на другите и за нарушаване на обществения морал чрез използване на сайтове за социални контакти, за да се популяризират практики, които са несъвместими със ценностите и традициите на обществото".

Хората, хванати да участват в надпреварата, могат да бъдат наказани с глоба или присъда зад решетките, казаха от прокуратурата.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес