Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако засадите ТЕЗИ растения и мухите ще бягат НАДАЛЕЧЕ

27 май 2022, 12:02 часа

Мухите, летящи над главите, са истинска неприятност. Много хора посягат към препарати от магазините, за да се отърват от тях. Оказва се, че можете да се справите с тях по естествен начин. Достатъчно е да засадите тези растения, за да се насладите на лятна спокойна почивка без жужащи мухи.

Как да изплашим и пропъдим мухите?

Летящите мухи могат да развалят настроението ви и да станат непоносими. Затова много хора посягат към химически препарати и окачват щори или реснички, за да минимизират поне малко проблема. Може би доста от вас не знаят, че мухите не обичат определени миризми. Така че е добра идея да засадите растения, които са ефективни при прогонването на мухите чрез техният мирис.

Какви растения отблъскват мухите?

Теснолистната лавандула ще бъде много полезна за възпирането на мухи. Цветята й ухаят силно и натрапчиво, а излъчваните миризми не се харесват на мухите, комарите и кърлежите.

Ако искате да се отървете от мухите, помислете за засаждане на мента и босилек.

Миризмата им дразни мухите и ще ги изплаши и прогони завинаги. Освен това мухите не харесват интензивния аромат на лимонена трева и син карамфил.
Тези растения не само помагат в борбата с мухите, но и изглеждат красиво и са декоративен елемент.

Домашни средства за гонене на мухи

В допълнение към засаждането на растения, можете да използвате други домашни средства за мухи. Тези насекоми също не обичат миризмата на ванилия, така че, за да се отървете от тях у дома, оставете буркана с ароматното масло отворен на масата.

Можете да използвате и ябълков оцет. Достатъчно е да го изсипете в малки контейнери и да го поставите на первазите на прозореца. Освен това си струва да използвате бутилка с пулверизатор и да пръскате оцет, разреден с вода на закрито. Благодарение на това можете лесно да се отървете от тези неканени гости.

Отворените прозорци и врати са покана за мухите да влязат, които те обичат да използват. Въпреки това, можете ефективно да обезкуражите мухите да нахлуят и да се заселят във вашето жилище. За целта си струва да използвате сашета с ароматни билки като мента, мащерка или розмарин и да ги поставите близо до вратите и прозорците.

Найлонови торбички, пълни с вода, също могат да бъдат полезни. Завържете ги с възел и ги поставете близо до врати и прозорци. Първо обаче трябва да се уверите, че водата не изтича от тях.

В този случай насекомите ще бъдат изплашени от оптичния ефект. Водата ще разпръсне слънчевите лъчи и това няма да се хареса на мухите и ще ги прогони надалеч.

Вижте колко лесни и ефективни съвети, които няма да ви струват нищо. Трябва просто да ги направите. вие ще решите кое действа най-ефективно срещу досадните насекоми.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес