Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако искате да живеете до 100 години, пийте тази чудотворна напитка всеки ден

07 май 2024, 10:22 часа

Ако рядко пиете кефир, значи правите голяма грешка. Факт е, че той е надарен с полезни за тялото свойства, които ще осигурят дълголетие и ще облекчат много здравословни проблеми.

Защо кефирът е по-добър от абсолютно всяка друга напитка?

1. След кефир не ви се пие

Не всички храни утоляват жаждата ви. Ако наистина искате да пиете дори след няколко чаши вода, ще имате нужда от този продукт. Пийте стандартен кефир без добавки и няма да почувствате жажда поне няколко часа.

2. Ако се появи запек, домашният кефир е най-добрият лек

Всеки купен или домашен кефир е най-доброто народно средство за леки чревни проблеми. Кефирът има лечебни свойства, защото съдържа трилиони бактерии, полезни за организма. Те помагат за нормализиране на работата на храносмилателната система.

Кефир - до какво води неговата редовна консумация ?

3. Домашният кефир може да ви засити

Кефирът е не само вкусен, но и мазен. След като изпиете само няколко чаши, можете да се „заситите“ за няколко часа. Тогава, разбира се, пак трябва да ядете, но определено няма да почувствате глад.

4. Обикновеният кефир намалява нивата на стрес

Купеният и домашен кефир съдържа много полезни вещества. Например, съдържа витамин В1, който подобрява настроението и облекчава стреса. Ето защо, ако се чувствате тъжни или имате апатия, можете да опитате да облекчите симптомите с кефир.

5. Кефирът без вредни добавки е отличен козметичен продукт.

Натуралната напитка съдържа биотин. Благодарение на него няма нужда да купувате допълнителна козметика за различни части на тялото. Причината е, че веществото има благоприятен ефект върху кожата, укрепва косата и ноктите.

6. Кефирът намалява риска от сърдечни заболявания

Ако пиете редовно кефир, можете значително да намалите количеството на „отрицателния холестерол“. Именно това води до сериозни заболявания, свързани със сърдечно-съдовата система.

Ползи и вреда от кефирната диета

7. Кефирът не е кисело мляко

Много хора не харесват нито магазинния, нито домашния кефир. Смятат, че напитката е кисело мляко. Не е ясно обаче откъде идва подобен стереотип. Факт е, че продуктът е създаден от различни съставки, включително дрожди и полезни бактерии, които се оставят да ферментират. В него няма кисело мляко, така че няма смисъл да го пренебрегвате.

8. Домашният кефир трябва да се пие внимателно

Ако купувате домашен кефир от ръка, трябва да проверите дали е пресен. Ако да, тогава е важно да го изпиете през следващите три дни. Факт е, че кефирът без добавки може да промени свойствата си по всяко време. Например през първия ден действа като леко слабително. Ако държите продукта в хладилника в продължение на три дни, може да се появи запек.

Въпреки това, можете да пиете кефир от магазина всеки ден. Той няма да има горните свойства в нито един ден след покупката.

9. Ако пиете кефир, можете да доживеете до 100 години

В Северен Кавказ активно се пие кефир без добавки. Смята се, че напитката насърчава дълголетието. Затова, ако пиете тази напитка, вие също ще влезете в редиците на късметлиите.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес