Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако хапвате от това редовно, с тялото ви ще се случат чудеса

16 март 2022, 14:20 часа

Със съдържанието си на гингерол - вещество, което има противовъзпалително действие, джинджифилът е невероятно средство, възпрепятстващо оксидативния стрес - процес, при който здравите клетки в тялото се увреждат поради натрупването на свободни радикали, а това от своя страна довежда до стареене.

Как да обелите корен от джинджифил по най-лесния начин

Също така джинджифилът помага на клетките да са по-устойчиви, като гингеролът понижава и нивото на кръвната захар.

Той е богат на вещества, които стимулират апетита и кръвообращението, като калций, магнезий, желязо, витамин С, калий, фосфор и натрий, страхотно спомага борбата със стомашни проблеми и облекчава гаденето, като също стимулира храносмилането.

При хора, които имат проблеми със ставите, той също е много полезен и приемането на напитки с джинджифил всеки ден ще облекчи симптомите на артрит. Важно е обаче в случая да се консумира ежедневно в продължение на поне един месец.

Джинджифилът е способен и да облекчи менструалните болки, затова пробвайте да си сварите чаша силен чай от джинджифил преди да посегнете към лекарствата.

Редовната му консумация също влияе много добре и на имунната система, като например топлият чай с джинджифил и лимон е незаменима напитка при всякакви настинки и вируси, особено в студените грипни месеци. 

Джинджифилът подобрява здравето на устната кухина, елиминирайки бактериите и можете просто да дъвчете парче пресен джинджифил веднъж на ден, за да са здрави зъбите ви.

Ползите от джинджифила

Според многобройни проучвания джинджифилът дори е способен да забави промените в мозъка, случващи се с възрастта, като също подобрява паметта, способността за учене и скоростта на реакциите.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес