Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако домашният ви любимец можеше да говори, би ви казал ТОВА

27 февруари 2022, 10:45 часа

Мислиш, че махането ми с опашка винаги е покана да ме галиш повече. Грешно!

Италиански изследователи откриха, че кучетата размахват опашките си леко надясно, когато видят нещо, което им харесва, и наляво, когато се сблъскват с нещо, от което искат да се отдръпнат.

Как да разберете, че кучето ви е сърдито – ЧАСТ 1

Вашата любима игра за котки, която да играете с мен, включва лазерна показалка. Резултатът:

Наистина съм разочарован, защото не мога да го хвана, а живея за лова. Така че, ако ще използвате показалец, моля, добавете действителна играчка в края, за да имам какво да хвана и да убия. Това прави играта си заслужава.

Даваш ми твърде много храна.

Как можеш да разбереш? Не изглеждам мотивиран от лакомства, когато се опитваш да ме обучаваш. Намалете и ще започна да обръщам внимание.

Денят за подстригване означава, че изнасяте големия сешоар. Недейте!

За да накарате кучетата като мен да изглеждат пухкави, разнесете малко царевично нишесте в основата на козината и след това изчеткайте. Ще абсорбира масло и мазнини и ще разплете сплъстена козина.

Моля, не ме пришпорвайте, когато ходя до тоалетната.

Има причина кучетата да обикалят наоколо, преди да се заемат с бизнеса си: имаме инстинкт да се изравним със земното магнитно поле, преди да започнем.

Може да мислите, че е хубаво да ме оставите да спя цял ден, но твърде много време за дрямка може да повлияе на личността ми.

Много поведенчески проблеми могат да бъдат решени, като просто извеждате кучето си на ежедневна разходка или като играете с котката си по 20 минути всеки ден.

Ако ме кастрирате...

…попитайте вашия ветеринарен лекар дали може да премахне само яйчниците ми, а не матката. Много по-малко инвазивна процедура, това е начинът, по който котките и кучетата се стерилизират в Европа и много ветеринарни лекари в САЩ вече са направили промяната.

Моля, запознайте ме, когато съм млад, за да не се страхувам от непознати.

Някои експерти казват, че трябва да срещна 100 нови хора с различен размер, пол и етнос през първите си 100 дни у дома, дори ако това е само бърз поздрав. Не забравяйте да включите хора, които носят шапки и слънчеви очила, тъй като тези аксесоари могат да ми изглеждат ужасно страшни.

Може да си помислите, че е сладко, когато търкам дупето си в килима...

...но това вероятно означава, че ме сърби и бих искал да видя ветеринар.

Моля, моля, мога ли да избера собствено легло?

Нека изпробвам няколко в магазин за домашни любимци. Ако обикновено спя с изпънати крака, ще ми е по-удобно на плоско легло без странични прегради. Но ако обичам да се свивам, вероятно ще харесам легло с прегради.

Казваш, че съм страхотен с децата, но...

...ако ги облизвам, свивам ушите си назад, обръщам глава или се прозявам (всички признаци на тревожност), докато си играят с мен, вероятно едва ги понасям.

Не забравяйте, че виждам света като вертикален, а не хоризонтален.

Така че вместо да се ядосвам, когато съборя нещата от камината, построй ми котешка пътечка около стаята. Поставете рафт, който води до библиотека, която води до камина, която води до стол, който ме сваля.

Това, че мъркам, не означава, че съм щастлив и доволен.

Също така мъркам, когато изпитвам болка или смъртно се страхувам, защото това е самоуспокояващ механизъм.

Извинете ме, че си сложих дупето в лицето ви...

… но всъщност трябва да го смятате за невероятно висок комплимент. Това се връща от времето, когато бях коте и бих направила същото с мама, за да може да ми почисти дупето. Това означава, че те възприемам като майчина фигура.

Искаш ли да се науча да ходя до теб на каишка?

Е, дайте ми някакъв стимул. Щом започна да дърпам напред, спри да вървиш. Когато се обърна и погледна назад, предложи ми лакомство точно до крака си. Бързо ще разбера, че трябва да остана до теб, за да продължа да правя това, което най-много обичам: да се движа и да изследвам.

Ако съм куче, което се страхува от гръмотевични бури или силни звуци, вземете ми плътно прилепнала гръмотевична риза.

Или можете да направите своя собствена. Увийте превръзка през гърдите ми, кръстосайте я върху горната част на тялото ми и след това обратно отдолу, преминавайки отгоре и отдолу, докато стигне до средата на гърба ми, и след това я закрепете. Постоянният натиск върху средата на тялото ми ще помогне за облекчаване на тревожността и ще ме успокои.

Как да разберете, че кучето ви е сърдито – ЧАСТ 2

Не забравяйте, че храносмилателната ми система е много различна от вашата.

Стафидите и гроздето могат да нарушат функцията на бъбреците на кучето. Други опасни храни включват шоколад, кафе, ядки макадамия и авокадо.

Петя Панова
Петя Панова Отговорен редактор
Новините днес