Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

9 разрушителни мисли, които пречат на успеха ви

10 ноември 2015, 11:11 часа

Негативното мислене е много по-страшно от всеки провал. То спъва развитието ви и ви пречи да реализирате потенциала си.

От marcandangel.com дават пример за 9 разрушителни мисли, от които задължително трябва да се освободите, ако искате да се радвате на успех в кариерата и личния си живот.

“Интересува ме какво мислят хората за мен.”

Игнорирайте невъзпитаните хора, които говорят за вас зад гърба ви. Това е точно мястото, където трябва да бъдат – зад гърба ви. Да бъдеш силен не означава винаги трябва да печелиш битките. Истинската сила се крие в това да бъдеш достатъчно мъдър, да не обръщаш внимание на незначителните неща и да го правиш с високо вдигната глава.

“Не мога,” “Твърде късно е,” “Не съм достатъчно добър,” и т.н.

Ние никога не знаем къде ще се озовем в края на нашето пътуване. Знаем обаче къде сме днес и можем да определим пътя си напред. Нашето отношение към живота опъва платната и предпоставя изживяванията ни.

“Има толкова много неща, които може да се объркат.”

Спрете да се страхувате от това, което може да се обърка, а започнете да мислите за чудесните неща, които ви предстоят. Даже по-добре е да мислите за всичко, което дори в момента е както трябва. Бъдете благодарни за нощите, които са се превърнали в утрини, приятелите, които са станали семейство, миналите мечти и целите, които са се превърнали в реалност.

“Mиналото ми предопределя бъдещето ми.”

Не трябва да гледате на провалените си опити в миналото и грешките, които сте допуснали, като индикация за вашия бъдещ потенциал, а като на част от процеса по израстване. Не е задължително всичко да приключва с хепиенд, за да бъде ценен опит в живота ви. Повечето хубави неща се случват, когато най-малко ги очаквате. Продължавайте да работите върху себе си и това със сигурност ще ви се отплати.

Останалите мисли ще откриете в Expert.bg!

Александър Коларов
Александър Коларов Отговорен редактор
Новините днес