Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

8 интересни начина да използваме ненужните съдове в ежедневието

01 ноември 2022, 14:28 часа

Всяка домакиня в кухнята може да намери стари съдове. Не е нужно да ги хвърляте, така че е добре да обмислите няколко начина за използване на ненужните съдове в ежедневието.

Изключителен полилей

Ако в къщата има керамични чаши или чинийки, можете да направите необичаен полилей.

Достатъчно е да направите дупка в дъното, да опънете проводниците за лампите и да монтирате. Създаването на такъв полилей ще отнеме няколко часа, а резултатът може приятно да изненада всички.

Вентилатор и лъжици

Мнозина имат стар вентилатор и лъжици. Трябва да вземете една част от вентилаторната скара, да фиксирате върху нея лъжици с вилици и да инсталирате лампата. Лъжиците и решетката могат да бъдат предварително боядисани в различен цвят. Резултатът е полилей, който ще допълни оригинално кухнята.

5 знака, които показват, че ПРИТЕЖАВАТЕ твърде много вещи у дома

Стъклен чайник

От стъклен чайник можете да направите отлична резиденция за кактус. Достатъчно е да изсипете експандирана глина, почва по дъното и да засадите кактуса. Той може да бъде шикозно интериорно решение.

Смяна на пластмасови куки

Уморени ли сте от пластмасовите куки, които са монтирани на стените? Достатъчно е да огънете вилиците и лъжиците, да направите дупки и да ги закрепите към стена.

Всичко ще ви коства малко време, а резултатът определено няма да ви остави безразлични. Разбира се, трябва да се използват вилици и лъжици с голяма здравина.

Огледало

За да създадете необичайно огледало, трябва да използвате:

1) Тиган без дръжка.

2) Кръгло огледало, което отговаря на диаметъра.

Тиганът ще играе ролята на рамка за огледалото. Методите за монтаж могат да бъдат измислени индивидуално. Препоръчва се предварително да почистите тигана и да го боядисате в цвета на интериора. За да фиксирате огледалото върху повърхността, можете да помислите за монтаж или да използвате специално лепило.

3 неща у дома, които не носят никаква радост и източват енергията ни

Място за писане от стара тава

Много хора имат леки метални тави, но тяхната функционална употреба в повечето случаи повдига само въпроси.

Можете да направите следното действие: боядисайте тават в матово черно. След това може да се закрепи на стената и да се пишат напомняния с тебешир.

Декоративен аквариум

Стар стъклен чайник ще оформите чудесен декоративен аквариум. В него сложете:

1) Черупки.

2) Сухи цветя и други декоративни елементи.

Създаването на мини-аквариум не е толкова трудно. По-добре е да включите децата си в процеса, защото тази работа ще им бъде интересна.

Плафон или настолна лампа

С помощта на старо ренде можете да направите необичаен абажур или настолна лампа. Можете да направите такова осветително устройство за кратко време. Идеален е за кухнята, тъй като идеално се вписва в интериора.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес