Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 упражнения, които ще направят всяка жена богиня в леглото

16 май 2024, 11:00 часа

Добрият секс зависи от много фактори: увереността в себе си и партньора, нивото на интимност и настроението ви. Не бива да забравяте и за издръжливостта - ако искате да се наслаждавате на процеса възможно най-дълго, не можете без нея. Учените са доказали, че редовните физически упражнения помагат не само на здравето, но и на любовния ви живот.

Представяме ви за 7 упражнения, които ще ви помогнат да изведете любовната игра на следващото ниво.

1. Вдигане на тежести

 „Известно е, че вдигането на тежести увеличава сексуалното желание: тялото започва да произвежда повече тестостерон. Тъй като добрите нива на тестостерон са пряко свързани със сексуалното ви желание, упражненията, които увеличават производството на хормона, повишават и либидото", заявява д-р Майлс Спар. Нещо повече, вдигането на тежести има положителен ефект върху самочувствието. Проучванията показват, че усещането за сила повишава самочувствието.

2. Високоинтензивна интервална тренировка

 „Високоинтензивната интервална тренировка е един от най-ефективните начини за изгаряне на мазнини, но тя не само премахва излишните килограми, но и повишава либидото. Силовите и кардио упражнения ви помагат да изпуснете парата, което от своя страна намалява нивата на кортизола (хормона на стреса). Повишеният кортизол значително намалява тестостерона", казва Майлс. Ето защо трябва да контролирате хормона на стреса: ако успеете да го направите, сексуалното ви желание не би трябвало да е проблем.

3 . Йога

Проучване от 2010 г., публикувано в The Journal of Sexual Medicine, установява, че йогата подобрява всички сексуални функции при мъжете. „Освен това, тъй като заниманията с йога включват разтягане и контролиране на енергийния поток, практиката може потенциално да повиши либидото, както и да ви направи по-гъвкави. Партньорът трябва да хареса тези промени", обяснява д-р Спар.

Но положителните ползи от йога не свършват с това. Съществуват много специални пози, които могат да имат благоприятно въздействие върху секса. Например позата „крава-котка“ тренира гръбначния стълб и укрепва тазовите мускули. Смята се, че тя спомага за увеличаване на оргазма.

Знаете ли каква е разликата между аеробни и анаеробни упражнения

4. Плуване

„Искате да увеличите издръжливостта си, да изградите мускули и да получите страхотна кардио тренировка? Скоро се насочете към плуването. Нивото на физическа подготовка, което получавате след плуване, всъщност ви прави по-добри в леглото. В едно проучване на Харвард участват 160 плувци на възраст около 60 години.

Оказва се, че сексуалният им живот е сравним с този на 40-годишни мъже, които не плуват", казва Майлс пред Metro UK. Учените са установили също, че плуването помага за поддържане на мускулите на тазовото дъно в тонус. Друга неоспорима полза от това упражнение: плуването намалява нивата на хормона на стреса.

5. Кардио

Има добри новини за всички любители на джогинга. Кардио тренировките правят сексуалния ви живот по-ярък. Аеробиката, бързото ходене, джогингът или колоезденето подобряват кръвообращението. Това, от своя страна, е един от ключовите фактори по време на любовната игра.

Доброто кръвообращение намалява вероятността от еректилна дисфункция при мъжете. „По време на сексуална активност е ангажирано цялото тяло. Важно е мускулите и кръвоносните съдове да работят на максимална мощност", казва д-р Тина Пенхолоу пред Aaptiv.

6. Планк

Планкът е идеалното упражнение за тези, които искат да поддържат форма във всеки смисъл на думата. „Планкът тренира раменете, вътрешните коремни мускули, косите мускули, бедрата и задните части“, обяснява експертът Мадлен Кастеланос в Woman's Day. Всички тези мускулни групи участват по време на секс, така че поддържането им в тонус е особено важно.

7 прости упражнения, които ще стопят коремните ни мазнини

7. Клякания

За никого не е тайна, че с клякане може да се постигнат съблазнителни форми. Въпреки това клековете са много повече, отколкото се вижда на пръв поглед. Когато се изпълнява правилно, това упражнение подобрява издръжливостта и подвижността на бедрата, както и либидото.

Не забравяйте да си почивате

Всичко трябва да бъде премерено и упражненията не са изключение от правилото. Д-р Майлс ни напомня, че с упражненията може да се прекали. В този случай ще постигнете обратен резултат и ще понижите нивата на тестостерон. Оставете място за почивните дни дори в най-активните графици.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес