Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 тайни за красиви мигли

25 февруари 2022, 12:45 часа

Дългите, плътни мигли са атрибут, който всяка жена иска да покаже. Ето защо грижата за тях е толкова важна. Миглите , освен несъмнено желаната им естетическа функция, изпълняват и основната си функция, а именно защита.

Научете тайните на професионалистите.

1. Зехтин

Вероятно сте чували повече от веднъж, че маслото действа невероятно. Точно така е! Зехтинът укрепва и уплътнява миглите, а също така е естествен начин за растежа им.

С помощта на чиста четка за спирала нанесете маслото точно - от корените до краищата на миглите. Важно е да има много малко количество, за да не попадне в окото. Правете това всяка вечер вечер в продължение на месец.

2. Вазелин 

Вазелинът предпазва много добре нежната кожа около очите. Освен това можете да продължите и да го използвате върху... мигли! Не се притеснявайте, вазелинът е твърде тежък за да попадне в окото, но има укрепващо, регенериращо и сгъстяващо действие.

3. Зелен чай

Знаете ли, че зеленият чай е не само добър антиоксидант. Зеленият чай не само предпазва миглите от външни фактори, но и ги предпазва от падане. Смесете пакетче зелен чай с топла вода и както със зехтина, нанесете върху миглите с четка за мигли. Този естествен еликсир може да се използва до два пъти на ден. Лечението със зелен чай за сгъстяване и укрепване на миглите трябва да продължи един месец. 

4. Рициново масло

Е, нямаше как да не споменем рициновото масло. Може би най-популярният естествен балсам за мигли е това масло. Не забравяйте, че рициновото масло също укрепва ноктите и косата. Важно е да го използвате умерено. 

Рициново масло за мигли има много предимства : укрепва ги, осигурява им естествена защитна бариера, стимулира растежа, уплътнява и удължава. Използвайте рициново масло като зехтин за една нощ. Правете това на всеки 2-3 дни в продължение на един месец.

5. Балсам за устни за силни мигли

Необичайните методи са най-добри, особено в козметиката. За какво се използва балсамът за устни? Да имате овлажнени и гладки устни, нали? Можете да направите същото и за вашите мигли, но ефектът ще бъде основно укрепване и ускоряване на растежа. 

Как да го направим? Вземете малко балсам за устни върху върха на пръста си и масажирайте водната линия на затворения клепач. Не се притеснявайте, няма да ги залепите. Колкото по-естествен и богат на витамини е съставът, толкова по-добри и по-бързи резултати ще видите върху миглите си.

6. Бебешка пудра ще ви помогне да увеличите обема на вашите мигли

Може да се използва пудра, за да изглеждат миглите ви по-плътни. Можете да използвате и бебешка пудра. Процедурата е много проста - поръсете миглите преди да нанесете втория слой спирала.

7. Срешете миглите си

Един трик, за да направите миглите си по-дълги и плътни е да използвате гребен за мигли. Разресването им преди спиралата, ще ви помогне да ги предпазите от слепване, а разресването им след нанасяне на спирала ви помага да премахнете всички бучки, които са останали по тях.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес