Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 неща, които трябва да направите преди да дойде есента

01 септември 2021, 18:10 часа

За да посрещнете есента щастливи, трябва да направите нещата, за които не ви е останало време през цялото лято. Ето контролен списък със задачи, който ще ви накара лесно да осъществите плановете си, да привлечете щастие и да започнете есента с положителна енергия.

Все още е възможно да компенсирате загубеното време през лятото: остават няколко седмици, за да направите неща, с които ще се радвате на късмет и щастие. Това ще помогне да не станете заложници на депресията по време на обилни дъждове и хладния вятър.

1.            Да усвоите полезен навик.

В края на лятото си струва да си създадете поне един нов навик, който ще ви даде шанс да се развиете и да станете по-щастливи. Това могат да бъдат по-ранни събуждания, упражнения, йога. Обещанията трябва да станат реалност: време е да спрете да отлагате за утре това, което трябва да свършите днес.

2.            Запасете се с лечебни билки.

Краят на лятото е чудесно време за събиране на лечебни растения, които ще ви бъдат от полза през студения сезон. Тонизиращи, успокояващи и  лечебни треви ще помогнат повече от веднъж до новия летен сезон.

3.            Отгледайте цвете.

През зимата няма ярки цветове, което означава, че трябва да сте сигурни, че дори в големия студ къщата е топла и уютна. Можете да изберете всяко растение и ако подходите разумно, ще можете да отглеждате цветя, които ще ви донесат щастие.

4.            Запознайте се с града.

Краят на лятото е страхотно време, когато жегата вече е отшумяла, което ви позволява да се разхождате по вечерните улици и да се наслаждавате на красивите гледки. До началото на есента трябва да погледнете града си с нови очи: да намерите интересни места, да посетите изложби и да откриете ново кафене, в което ще бъде приятно да се върнете с любим човек.

5.            Прочетете книга.

Няколко седмици са приличен период, за който можете да прочетете книга, която дълго време е събирала прах на рафта в очакване на най-добрия си час. Страниците на любимия ви роман или ново, но непознато издание ще ви дадат незабравимо преживяване.

6.            Излезте сред природата.

Няма нищо по-хубаво от това да се отпуснете в компанията на близки приятели, а къмпинг в края на лятото е чудесна идея за тези, които трябва да възстановят енергията и силите си. Летните нощи все още не са толкова прохладни, така че можете спокойно да отидете на пикник или нощна разходка, за да се насладите напълно на всички цветове на природата и да вдишате глътка свеж въздух.

7.            Повозете се.

Лятото е времето, когато трябва да се запасите с положителни емоции, които ще ви стоплят през цялата зима. Можете да си позволите да се върнете в детството: да се возите на въртележка, да наемате скутер, да се научите да карате картинг. Ярките впечатления ще ви стоплят и ще ви дадат тласък за развитие.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес