Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 начина за повече обем на тънката коса

20 август 2022, 12:22 часа

1. Направете The Chop

Един от най-лесните начини да създадете илюзията за по-гъста коса е като започнете с нейното подстригване. Въпреки че подстригването на косата може да намали дължината й, това няма да попречи да постигнете по-добър обем. Що се отнася до оформянето на косата ви, помислете дали да не добавите "екстеншъни" към нея, тъй като те могат да ви помогнат да добавите повече обем. Потърсете специалист, който може да ви помогне да изберете типа екстеншъни, които ще бъдат най-подходящи за вас.

2. Променете средната част

Смята се, че средната част на косата създава илюзията за повече обем, ако такъв липсва. Така че дълбоката странична част може да бъде всичко, от което се нуждаете, за да направите тънката си коса да изглежда малко по-обемна. Освен това те могат да бъдат супер елегантни. Например за снимка може да обърнете косата си на една страна и по този начин ще създадете илюзията за обемна и гъста прическа.

Полезен ли е шампоанът за вашата коса?

3. Използвайте комбинация от шампоан и балсам за обем

Когато превръщате тънката коса в гъста, всичко започва с продуктите, които използвате за измиване на косата. Приложете комбинация от шампоан и балсам за обем. Тази система помага на слабата и тънка коса да изглежда по-плътна, като същевременно се грижи и за скалпа . Може също така да опитате сгъстяващ шампоан без сулфати и сгъстяващия балсам без сулфати.

4. Изсушете косата си със стилизиращ продукт за обем

Друг начин, по който можете да създадете илюзия за обемна коса, е като напълните тоалетния си козметик с пяна и приложите специална техника на сушене със сешоар. За да постигнете издухването си в домашни условия, нанесете подходящия продукт равномерно върху влажна коса. Този лек мус може да ви помогне да осигурите дълготраен и по-плътен вид. Освен това осигурява топлинна защита и допълнителна свежест, която ще държи косите ви на място през целия ден. След като нанесете муса, вземете кръгла четка и сешоар и се захващайте за работа. Започнете с предната и странична част на косата. Изсушете кичур по кичур и завършете, като проправите път към задната част на главата си за повече обем.

5. Изсушете косата си на въздух

Добри новини: Можете да подобрите естествената текстура на косата си без използването на сешоар. След като излезете от душа, напръскайте с текстуриращ спрей или спрей за вълни равномерно, сплетете плитка и оставете косата си да изсъхне по естествен начин . Когато косата ви е суха, махнете плитката и ще се изумите от резултата.

5 лесни трика за по-бляскава коса през лятото

6. Помислете за удължаване на косата

Ако искате да имате по-плътна коса, удължаването също може да бъде добър вариант за вас. Независимо дали избирате удължители с щипки, лентови удължители или удължители с мъниста, те могат да ви помогнат да добавите вида на обема и тялото на вашата коса.

7. Използвайте паста за уплътняване на косата

Независимо от структурата или стила на вашата коса, продуктите за оформяне й могат да направят страхотни неща за подобряването на обема й. По-специално за тънка коса може да помислите за използване на сгъстяваща паста за коса. Тази паста за коса е ключът към постигането на по-дебели кичури и с нея може да постигнете чудесни резултати

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес