Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 житейски урока, които всяка дама трябва да знае

04 април 2017, 15:18 часа

Уроците идват право от Италия с дъх на романтика и вкусна паста. Разгледайте нашите предложения и помислете върху тях. Може би ще успеят да променят някои ваши нагласи.

1. Салатата не е вечеря

Нито пълната с въглехидрати, нито тази с пилешко месо. След салатата обезателно трябва да има нещо основно, което да засити глада. Междудругото, италианците никога не чакат всички на масата. Започват, когато получат поръчката си.

2. Напитките винаги трябва да бъдат в истински чаши

Както и храната. В Италия понятието „за из път“ не съществува. Трябва да уважавате времето си за хранене и пиене на кафе, например. Изключете пластмасовите чашки.

3. Пастата не те прави дебел

Хапвайте спагети спокойно, без да се притеснявате за талията си. Ако беше чак толкова вредно, Италия отдавна щеше да е изгубила едно от традиционните си ястия.

4. Слънчевата светлина е ваш приятел

Много материали доказват вредата на солариумите. Ако искате да придобиете летен загар, възползвайте се от слънцето и прекарвайте възможно най-много време сред природата. 

5. Никога не излизайте с мокра коса

В Италия хората наричат това „болезнен врат“. Никога не забравяйте да подсушите добре косата си, тъй като рискувате целият ви врат да се схване. Никой не иска да изпитва дразнеща болка, докато е на среща.

6. Виното не е за напиване

Виното е прекрасно питие. Наистина е добър избор за среща или приятна вечер с приятелки. Колкото и да се изкушавате да поръчате евтина бутилка в Италия, не го правете. След въздействието му, ще получите критичните погледи на околните и на сервитьора.

7. Когато излизате, облечете се като истинска дама

Светът е по-добър, когато изглеждаш по-добре. Не рискувайте да излизате на публични места, без да сте се погрижили за външния си вид. Никога не знаете, кого може да срещнете пред входната ви врата.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес