Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 истински причини, заради които един мъж не бърза да се ожени за вас

19 юли 2024, 22:50 часа

Заедно сте от няколко години, но мъжът все още не бърза да ви предложи брак? Как да избегнем връзки, които се проточват с години и не водят доникъде?

1. Вие сте твърде достъпни

Много жени не умеят да поддържат дистанция и да създават интриги. За тях е трудно да не отговорят веднага на съобщение, понякога да не вдигнат телефона или да отменят среща поради обстоятелства. Някои дами са готови да дойдат при мъжа си при първото повикване посред нощ, като по този начин намаляват желанието му да преследва и постига.

2. Той няма много пари

Често срещана причина, поради която човек не се жени. В тази ситуация можете поне да се радвате, че сте попаднали на свестен човек. Липсата на пари в портфейла на мъжа води до два резултата. Или спешно ще се ожени за „обещаващо“ момиче с богати родители. Или честно признава бедността си и не се жени, докато не спечели своя милион.

4 начина да спрете да мислите прекалено много във връзките си

3. Човек се страхува от отговорност

За мъжа бракът коренно променя нивото на отговорност. В гражданския съюз тя е по-низша; мъжът е психологически и юридически по-малко отговорен за жената.

Освен това с брака финансовата тежест върху мъжа се увеличава, докато съпругът вече не започва да печели повече. Следователно перспективата за по-голяма финансова отговорност не е обнадеждаваща.

4. Той има травматично преживяване.

Вашият любим няма жив пример за щастлив брак. Родителите му са разведени, а сред приятелите му също има много разпаднали се двойки. И не разбира защо трябва да се забърква във всичко това.

Изследване: Голямата възрастова разлика – сигурен знак за неуспешна връзка

5. Един мъж не е сигурен, че ти си тази, която търси

Тук проблемът може да е във всеки един от вас, или във връзката като цяло. Подценяване, чести кавги или, например, коренно различни възгледи за бъдещето. Заради всичко това вашият партньор не ви възприема като съпруга. Той се чувства удобно с вас, но не толкова, че да предприеме сериозна крачка.

6. Той е радикален интроверт

Или дори малко социопат. Той е свикнал да яде пиле сам, да се събужда сам, да си почива сам и да живее сам. Може да сте с него „по дефиниция“, но мъжът знае, че ще му попречите да яде пиле, да се събужда, да си почива и да живее сам. Ако разрешите трудния проблем „едно + едно = едно“, тогава има шанс той да сподели тази нещастна сготвена птица с вас и да ви отведе до гражданското, но това не е сигурно.

7. Той не те обича

Казва колко си сладка, добра, мила, прекрасна, хапва с удоволствие предложените от теб кюфтета и остава да нощува при теб. Но той не говори за планове за година, две, пет, за семейство, любов и деца. Той мълчи, защото отдавна е разбрал, че си толкова сладка, но изобщо не е неговата „муза“.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес