Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 признака, че сте майката в една връзка (и как да спрете да бъдете такава)

17 юни 2024, 15:11 часа

Съпруг и съпруга, мъж и жена – това е вид връзка, която предполага равенство. Една от болестите на нашето време е, когато човек е „взет под грижи“ - и това е връзка във формат „майка и дете“ (което се счита за патология). Как да пресметнем и спрем тези тенденции? Защо смяната на ролите е разрушителна? И как да изградим здрави партньорства? Ще научите всичко това в следващите редове.

Дали във връзката ви се наблюдават следните признаци:

Пълен контрол

Важно е да се разграничи грижата на жената от пълния контрол върху съпруга си. Ако гледате каква риза да носи, дали е навил будилника, дали е довършил сутрешната си каша, дали е забравил за пътуването до родителите си, дали е ял нещо излишно - това е лош знак. Това е негова отговорност и той трябва да се справи и с последствията. Едва ли ще отиде на важна среща с анцуг. И ако го направи, трябва да помислим за неговата адекватност.

Желанието да се „управляват“ всички финансови потоци

В съвременния свят много жени печелят повече от партньорите си и това е нормално. Ако обаче се стремите да доминирате над любимия човек с помощта на пари, това показва нездравословна връзка. Какво може да направи той? Или участвайте в „състезание“ (което говори за конкуренция, а не за партньорство), или се отпуснете и се забавлявайте. Но ще ви хареса ли?

Няколко признака, че вашата връзка ще има УСПЕХ

Приписване на съпруга статуса на децата

Ако кажете: „Сготвих им, събрах ги, прибрах ги“, имайки предвид както децата, така и подсъзнателно засягайки мъжа, вие сте смесили всички роли, което ще се окаже трагично за всеки, който участва в това представление. Естествено, съпругът губи всякакъв интерес към отглеждането на деца. До известна степен той дори започва да ги възприема като съперници и на шега ви нарича „мамо“. Помислете - имате ли нужда от това?

Прекомерна независимост

Опитвате се сами да се справите с трудни ситуации (обаждане на водопроводчик, закупуване на жилище или отиване на почивка - всичко това е във вашия отдел, защото сте сигурни, че той не може да се справи сам)

Говорейки с мъж като малко момче

Вие мърморите на съпруга си, карате му се, а след това, напротив, „шушукате“ и му измисляте умалителни прякори. Това ще доведе до факта, че съпругът ви ще бъде предпазлив към вас, само за да не попаднете в лошото настроение на „майка“ днес.

Сексът приключи

Това вече не е знак, а следствие. Мъжете правят секс с жени, които обичат, които ги вдъхновяват и най-важното – които вярват в тях. И когато ролите се разменят, тогава не кандидатствате за това място.

Защо се случва всичко това?

Ако изключим патологията на развитието на самия човек, тогава може би основните причини са:

Недоверие. Липса на уважение към мъжете по принцип.

Погрешното отношение е, че любовта трябва да се заслужи.

Желанието да демонстрирате своята незаменимост. Невъзможно е да се замени майка; те не напускат майки.

И още едно „но“ - може би по-катастрофално - вие сами рискувате да се разлюбите от мъж със слаба воля. Най-вероятно ни говори травма от детството или майка ни ни е отгледала сама (баща ми е напуснал семейството). И сега трябва да докажем, че сме най-добрите и достойни за любов. Или самата майка в семейството е била “шефът” и просто не знаете друг модел на поведение.

Какво включва перфектната връзка?

Как да спрем да бъдем „мама“ в една връзка?

За да спрем да се въртим в този кръг, правим списък с навиците на „мама“. Много честен! Описваме всички точки и започваме да работим с всяка точка – съзнателно.

Гледайте на мъжа си като на равен. Принудете се да не мърморите за дреболии, да не покровителствате дреболиите. Стъпете на гърлото на „майчината“ песен.

Измислете му нов псевдоним, който да отразява мъжката му същност. Знаеш ли, дори името му (истинското име!) би било перфектно.

Много е трудно, но се опитайте да му се доверите. Просто. На сляпо. Ако той не заслужава доверие, тогава какъв е смисълът?

Уловете удоволствието да се реализирате като жена. „Задръжте“ това състояние. Първо пожелателно мислене, а след това с голяма степен на вероятност то ще остане валидно.

И вашият съпруг най-вероятно също ще го хареса, защото любовта не е когато някой е отговорен и някой капризно „виси“ на врата на другия, а когато двама души вървят по един и същ път с удоволствие.

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес