Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 неща, които никога не трябва да държите под мивката

31 юли 2024, 11:37 часа

Пространството под вашата мивка в кухня или в банята може да изглежда като добро място за съхранение на някои предмети, но не е безопасно всичко да бъде поставено там.

Още: 4 трика за свежа салата по-дълго време

Тъмнината и често влагата могат да създадат идеална среда за развитие на мухъл и просмукване на вода, което може да унищожи някои материали. Поради тази причина ви представяме по-долу предметите, които никога не трябва да се съхраняват под мивката.

Предмети, които не трябва да се съхраняват под мивката

Малки кухненски уреди

Електронната везна или миксерът могат да се повредят от теч, който може да дойде от мивката.

Хартиени продукти

На това място те са изложени на риск от повреда от влага, така че е по-добре да ги поставите на друго място.

Почистващи препарати

Друг предмет, който не трябва да се държи под мивката особено в семейства с малки деца, са почистващите препарати. Те трябва да се пазят възможно най-далеч от деца, тъй като са много опасни за здравето.

Лук или картофи

Тези нетрайни продукти трябва да се съхраняват на сухо място, където не са изложени на влага, трябва да е тъмно и хладно.

Кърпи

Кърпите и другите предмети са податливи на мухъл и когато се съхраняват под мивката ви в това тъмно, затворено пространство, те могат да бъдат изложени на риск от мухлясване. По-добре е да ги държите в килера.

Козметични продукти

Съхраняването на тези продукти под мивката не е най-безопасното място за тях. Препоръчва се сухо и хладно място, далеч от влага и топлина.

Още: Практични съвети: Как да съхранявате прясно сирене в хладилник

Какво можете да съхранявате в тези пространства

Това, което можете да поставите в пространството под мивката в банята, са продуктите за коса. Уверете се, че са лесно достъпни, като ги съхранявате в контейнери или кошници, за предпочитане с капаци, за да ги предпазите от евентуален теч.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес