Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 ясни сигнала, че е време спешно да смените работата си

01 ноември 2023, 07:55 часа

Събуждате ли се всяка сутрин с мисълта, че не искате да ходите на работа? В същото време вие ​​сте активен и успешен човек и работата като такава означава много. Но какво, ако това не е просто есенна депресия, а истински проблем, чието решение може да бъде само нова професия?

1. Вече не научавате нищо

За да се развивате и изграждате кариера, трябва да „срещате професионални предизвикателства“. Възможно е вие ​​да ги създадете за себе си: намерете възможност някъде да подобрите квалификацията си и да усъвършенствате уменията си. Но работата всъщност изобщо не изисква това. Ако е така, защо не приложите силните си страни там, където ще бъдат търсени?

Още: Има само 5 вида работещи жени: Разберете коя сте.

2. Завиждате на специалисти от други области

Когато някой говори за работата си, ви се иска да възкликнете: „И аз бих искал да мога да правя това!“ И в същото време смятате, че задачите ви са скучни, така че завиждате на тези, които правят по-интересни неща. Задайте си следните въпроси: В какво съм добър? Какви са моите ценности и цели? Какво ми липсва, за да постигна това, което искам? Това ще помогне да се определят приоритетите и да се очертаят пътищата за развитие.

3. Достигнахте тавана на кариерата си

Вече няколко години не сте се издигали по кариерната стълбица, всеки ден работата ви става все по-монотонна и вашият мениджър очевидно няма да се пенсионира. Може би има чувство за безполезност и усещане, че можете да направите много повече, но не и тук. Ако това е така, тогава няма нужда да чакате още няколко години.

Още: Зодиите, които се очаква да сменят работата си през 2024 г.

4. Уморени сте от офиса

За мнозина, особено след пандемията, работата от вкъщи стана много по-ефективна и удобна. Ако вашите задачи не са свързани с държавни тайни или друго задължително присъствие в офиса, а ръководството упорито и без обяснение отказва да ви прехвърли на по-удобен график, това показва нежелание да се примирите с новите реалности на професионалната сфера.

5. Натоварването ви непрекъснато расте, но не и заплатата ви

Понякога ниската заплата е напълно оправдана. Но ако се посвещавате напълно на работа по 8 часа на ден, тогава заплатата ви трябва да е подходяща.

Още: Повишение чука на вратата на 3 зодии

6. Работата оказва влияние върху здравето и личния ви живот

Никоя заплата не може да компенсира щетите, нанесени на здравето от постоянното пренапрежение. Стресът може да доведе до депресия, безсъние, главоболие и чести боледувания. Това няма да направи никого щастлив: нито работодателя, още по-малко вас. От постоянна преумора човек няма да има сили нито за семейството си, нито за приятели, нито за хобита - и проблемите няма да закъснеят. Важно е да разберете дали имате възможност да пренаредите графика си и частично да облекчите натоварването на текущата си работа. Ако не, и връзката ви започне да се влошава и здравето ви започва да се влошава, по-добре е да помислите за промяна на професията си точно сега, защото нещата вероятно ще се влошат само в бъдеще.

Топ 5 тайни при кандидатстване за нова работа, които трябва да знаете

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес