Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5-те най-добри съвета за грижа за кожата около очите за жени над 50 години

25 юни 2024, 05:10 часа

"Кожата около очите е изключително деликатна - много по-деликатна и по-тънка от останалата кожа на лицето и шията - и затова трябва да се третира с особена грижа", казва Парно, основателка на марката за грижа за кожата. Ето нейните най-добри съвети за грижа за тази кожа като част от ритуала ви за грижа за кожата.

Още: А вие грижите ли се достатъчно за тези 5 части от тялото си?

Обработвайте зоната около очите нежно, без силно издърпване

"Когато нанасяте околоочни кремове и серуми, използвайте нежни потупващи движения без силно издърпване, за да избегнете влошаване на [деликатната] зона", казва Парно.

Нанасяйте правилните продукти за грижа за кожата

"Както беше споменато в първия съвет, кожата около очите е много по-тънка от кожата на останалата част от лицето и шията, затова е важно да сте сигурни, че използвате продукти, специално разработени за тази по-деликатна кожа!" споделя Парно. "Уверете се, че вашият околоочен крем е подходящ както за дневна, така и за нощна употреба и съдържа съставки против стареене като ретинол, пептиди и витамин С, за да поддържате кожата около очите гладка и млада."

Бъдете последователни

"Както при всяко нещо, последователността е от ключово значение", подчертава Парно. " Постоянната употреба на даден продукт, за да може съставките да подействат с течение на времето, ще даде много по-добри резултати, отколкото смяната на различни продукти всяка седмица."

Почивайте си достатъчно

"Има причина толкова много продукти за очи да обещават, че дублират ефекта от пълноценния нощен сън - защото не можете да го победите!" казва Парно. "Ако си осигурявате пълноценна почивка от 8 часа всяка нощ, или колкото е възможно повече, това ще направи чудеса, за да запазите подпухналостта и тъмните кръгове."

Изберете минерални слънцезащитни продукти вместо химически слънцезащитни продукти за зоната около очите

"Всички знаем колко е важно да носим SPF всеки ден, за да предпазим кожата си от вредното въздействие на UVA и UVB радиацията, излъчвана от слънцето, но някои слънцезащитни продукти могат да раздразнят очите и кожата около тях", предупреждава Парно. "Минералните слънцезащитни продукти обикновено са по-малко течни, така че вероятността да попаднат в очите е по-малка, и са по-безопасни за чувствителната кожа, така че можете безопасно да защитите кожата си без усещането за изгаряне на клепачите."

Други съвети за грижа за кожата

"Най-добрият съвет за грижа за кожата, който някога съм получавала, е от майка ми", казва Парно. "Тя винаги ми внушаваше, че е важно да премахвам целия си грим всяка вечер, независимо от всичко. Да заспиш с чисто платно е от огромно значение за цялостното здраве на кожата в дългосрочен план и съм много благодарна, че това ми беше внушено още в ранна възраст."

Не само че трябва да премахвате грима преди лягане за здравето на кожата, но и Парно обяснява, че даването на приоритет на грижата за кожата пред грима също е полезно.

Още: Най-големите грешки в грижата за кожата, които хората правят през нощта

"Винаги са ме учили, че е важно да подхождам към красотата така: "първо грижа за кожата, после грим", защото гримът може да изглежда толкова добре, колкото кожата под него", обяснява тя. "С напредването на възрастта и ползите от постоянния ритуал за грижа за кожата откривам, че все повече искам естествената ми кожа да изпъкне и много по-малко се притеснявам да я прикривам с грим."

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес