Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 причини да използвате играчки по време на секс

06 април 2018, 13:05 часа

Homo sum, humani nihil a me alienum puto ... казваше стария Публий Теренций в комедията си "Самоизтезател".

"Аз съм човек и нищо човешко не ми е чуждо" е мантра, с която се сблъскваме все по-често в модерния свят и макар авторът на по-горната фраза да не е имал точно това предвид, то в крайна сметка днес това е сякаш първата ни асоциация в този контекст.

В България през последните години използването на различни по вид и предназначение секс играчки се превръща във все по-сериозен тренд. Идеята на този тип аксесоари вече е сякаш по-ясно разбираема за българската аудитория, която лека-полека започва да влиза в ритъм със световните течения в тази насока.

Секс артикулите, макар и заклеймявани от по-консервативното и по-възрастно поколение, намират все по-голямо приложение в сексуалния живот на младите хора в България. Противно на очакванията на пуритански настроените хора, все повече семейни двойки също избират да направят нещо допълнително, за да разнообразят интимните си преживявания, които рано или късно започват да влизат в една нормална рутина.

Какви са причините все повече сексуално активни хора да използват подобни аксесоари като допълнение?

1. Нещо различно

Няма съмнение, че най-масовата причина да търсим секс аксесоари от офлайн или онлайн сексшоп е да почувстваме нещо различно. Разбира се, тяхната употреба не е задължително свързана със скучни интимни преживявания, а по-скоро с нагласата за разнообразие, което да освежи отношенията ни с нашия партньор.

Логично, предлаганите в специализираните магазини подобни артикули биват различни като категории и макар част от тях да са предназначени за хора с повече опит, то друга част е създадена за съвсем нормални хора, които търсят нови преживявания и емоции в спалнята.

2. Повече удоволствие

Стремежът да търсим повече удоволствие от секса посредством употребата на секс играчки като вибратори, пръстени, помпи и т.н. сякаш е предпочитан от хората, които вече имат някакъв опит с такива продукти. Въпреки всичко, все пак мнозина "новобранци" също търсят начин да направят сексуалният си живот значително по-удовлетворяващ и експлозивен, отколкото са свикнали.

Тези, познаващи в детайли предназначението и начина на употреба на продукти със сексуална насоченост, са определено по-смели и са по-склонни да експериментират със себе си и партньора. От другата страна са всички, които са решили да потърсят секс играчки, които да използват за първи път – те са и значително по-плахи и предпазливи.

3. Без предразсъдъци в спалнята

У нас използването на секс играчки беше малко или много заклеймявано до преди няколко години. Днес обаче предразсъдъците са поизбеляли от времето и този подход в интимни моменти всъщност често помага на двойките да са по-щастливи.

Една от най-силните страни на използването на играчки с интимно предназначение е споделянето на моментни усещания между партньорите. Използването им се явява един вид прекрачване на психологическа бариера, която до момента ни е възпирала, за да се насладим на ласките на най-близкия си човек.

Според един от най-големите сайтове за секс играчки Sexo.bg, използването на този тип артикули отдавна не е табу, а дори се е превърнало в удобен начин за преодоляване на табута, които до преди 15-20 години биха шокирали мнозина.

4. Експериментиране

Мнозина от клиентите на сексшоповете в България искат да научат нещо ново за собствената си сексуална природа и това ги подтиква да преминат през покупката на такива артикули. През последните години се появиха и множество иновации в тази сфера като VR преживяванията, които допълнително развиват концепцията за експериментиране и подобряване на сексуалният ни живот.

5. Липса на партньор

Няма как да пропуснем и това, че артикули като надуваеми кукли, мастурбатори и дилда са често купувани и от хора, които към момента нямат постоянен сексуален партньор. Поради една или друга причина тази част от аудиторията не намира време или има друга причина да няма партньор. В такива случаи използването на подходящ аксесоар за сексуално разтоварване е напълно оправдано и дори логично за един съвременен човек, свикнал да бъде в крак с времето.

В заключение можем да обобщим, че през 2018-та предразсъдъците ни по отношение секс играчките отдавна не са това, което бяха. Използвайте ги умело, за да създадете една невероятна обстановка, на която да се насладите в компанията на любимия човек.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес