Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 неща, които хората, страдащи от депресия, мълчаливо искат от вас

23 юни 2021, 18:30 часа

Дискусиите около психичното здраве се избягват дълго време, не само в публичната сфера, но и в частната. Въпреки че мнозина са се опитвали да се справят със сериозността на проблема, все още има много хора, които се борят всеки ден, за да оцелеят и да живеят един наитина спокоен живот.

Със сигурност не всеки може да открие знак или да се справи с човек, страдащ от психическа депресия, но има няколко малки неща, които бихте могли да направите, за да облекчите болката им и да им помогнете да се измъкнат от тъмнината. Просто се опитайте да видите знаците им.

1.       Те имат нужда да бъдат попитани дали са добре

Винаги, когато откриете някой в ​​беда или в състояние на постоянна тъга, независимо дали страда от депресия или не, попитайте го дали е добре. Въпреки че те могат или не могат да отговорят на това, вие никога не знаете, те просто могат да почувстват оттенък на топлина и грижа към тях.

2.       Нужда да се чувстват желани и обичани

Дайте им да разберат, че ги обичате, независимо от всичко. Помогнете им да разберат колко са важни за вас и им припомнете времената, в които са били най-полезни и разбиращи. Това ще им помогне да осъзнаят каква е тяхната стойност за света.

3.       Да не бъде съден, а разбран

Много пъти сме склонни да гледаме отвисоко на хората, които са депресирани или не са в добро психическо състояние. Ние наивно ги съдим за това от какво страдат и какви са станали. Но вместо да се съсредоточат върху техния проблем, те биха се радвали да разберете техните симптоми и истинската причина за тяхното положение. Научете се да се поставяте на тяхно място, така че да разберете през какво наистина преминават.

4.       Останете с тях, дори и да не изричате ​​и дума

Едно нещо, което човек, който страда от депресия, би харесал, е някой да остане с него по време на пристъп. Независимо дали искат да говорят или не, оставете го на тях. Но си поставете за цел да останете близо до тях и да ги накарате да се чувстват желани и обичани.

5.       Да ги проверите отново, дори след като са казали, че са добре

Когато попитате някого дали е добре или не, не си тръгвайте веднага. Това, че казват, че са добре, не означава, че се чувстват по същия начин. Уверете се, че сте ги проверили отново и ги попитайте отново дали наистина се справят добре. Това ще им даде чувство на облекчение и дори може да ги подтикне да изразят притесненията си пред вас.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес