Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 неща, които да изключите от гардероба си, щом навършите 50 години

23 септември 2024, 20:00 часа

Всяка възраст има свой уникален чар и това, което изглежда стилно и подходящо за младо момиче, може да не е най-добрият избор за зряла дама. Наличието на подходящ гардероб играе ключова роля за създаването на положително първо впечатление. Въпреки многото модни тенденции и иновативни дизайни, има няколко облекла, които е най-добре да се избягват след 50-годишна възраст. Ето пет неща, които може да не ви добавят елегантност и стил.

 

5 неща, които е по-добре да изключите от гардероба си след 50 години

Още: 3 златни правила за офис дрес код

1. Скъсани дънки

Скъсаните дънки, които са се превърнали в символ на бунт и себеизразяване в младежката култура, може да изглеждат неуместни на по-възрастните дами. Голям брой дупки, особено над коленете, добавят ненужна пълнота към краката и подчертават области, които бихте искали да скриете. Ако все пак искате да носите скъсани дънки, изберете модели с минимални накъсвания и свободна кройка, за да избегнете фриволния ефект.

 

2. Дънки с ниска талия

Още: 5 неща, които сочните дамите трябва да изхвърлят от гардероба си

Дънките с ниска талия са тенденция от 90-те, която се завръща, но не отиват на всеки. Този модел панталон може да създаде дискомфорт, тъй като постоянно трябва да се издърпва. Освен това, ниската талия разкрива долната част на корема, което може да изглежда неподходящо за възрастни жени. По-добре е да дадете предпочитание на дънки с висока или средна талия, които визуално удължават краката ви и скриват корема ви.

 

3. Изключително тесни тоалети

Дрехите с вталена или много тясна кройка не винаги изглеждат стилни на зрелите дами. С възрастта структурата на фигурата се променя, а тесните тоалети подчертават недостатъците, които бихте искали да скриете. В допълнение, нискокачествените тъкани могат да направят нещата да изглеждат остарели. По-добре изберете свободни или прави кройки, които изглеждат по-елегантни и прикриват несъвършенствата.

Още: 10 признака, че сте родени с вродено чувство за стил

 

4. Миниполи и рокли

Въпреки че миниполите и роклите отново са на мода, те може да не са подходящи за възрастни жени. Често този избор на облекло изглежда вулгарно и не добавя младост. Вместо това изберете поли или рокли с италианска дължина, които показват малко коляно и изглеждат елегантни и стилни.

 

5. Тениски с анимационни картинки и надписи

Тениските са незаменима част от гардероба, но твърде инфантилните щампи и надписи са подходящи предимно за младежката аудитория. Тениски с анимационни герои или лозунги като „Не принцеса, а кралица“ може да изглеждат неподходящи и неподходящи за възрастта. Вместо това, изберете тениски с минималистични лога или добре бродирани послания, които ще допълнят вашия стил.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес