Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 начина да увеличим продуктивността на работното място

04 септември 2021, 19:24 часа

Имате нужда от подобрение на продуктивността на работното място? Ако това е така, тогава помислете за тези 7 управленски умения и техники, които можете да приложите, за да подобрите своята производителност в офиса. 

1. Не забравяйте, че хората вече са креативни

Вашите управленски умения не трябва да включват обучението на хората да бъдат креативни. Вместо това работете върху предизвикването на тяхната креативност. Насърчавайте хората със задачи, които карат творчеството да процъфтява при тях.

2. Направете сесии за генериране на идеи

Този тип сесии за генериране на идеи може да не се хареса на всички хора в екипа. Помислете за начина, по който може да организирате този тип активности за хората в компанията. Не обезкуражавайте предложенията. Нека хората да споделят свободно, а след това отсейте най-добрите идеи сред цялата купчина. 

3. Установете критерии за оценка на идеите

Това ще накара хората да имат обективна представа за това какво могат да предлагат и каква тежест би имало то. Ще има полза при генерирането на идеи те да знаят какви са приоритетите на компанията. 

4. Насърчавайте нови идеи

Това включва както срещи индивидуално, така и групови срещи и събития. Когато служителите не се страхуват, че ще бъдат критикувани, техните творчески сокове текат. И когато се чувстват оценени, те са много по-склонни да споделят своите идеи. Те също са по-мотивирани да помогнат за изпълнението им.

5. Бъдете царе на хаоса.

Напомнете на себе си и на екипа си, че хаосът, бъркотията и неяснотата често предхождат творческите пробиви. Няма от какво да се страхувате, ако сте потопени в тях. Компанията няма да се разпадне само защото не всичко около проектите е ясно като бял ден. Ако сте в управлението, прилагането на иновативни управленски умения може да промени траекторията на вашата организация към по-добро. 

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес