Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 начина да спестите пари от плодове и зеленчуци

28 юни 2024, 05:10 часа

Ако се опитвате да разберете как да спестите пари от продукти, не сте сами. Много хора искат да напълнят количките си с плодове и зеленчуци, но високите цени на продуктите могат да бъдат обезкуражаващи. В края на краищата всеки иска портфейлът му да е също толкова здрав, колкото и ястията в семейните чинии. И така, какво трябва да направи един разумен купувач?

Още: Каква е разликата между плодовете и зеленчуците?

За щастие, има няколко съвета, които да ви помогнат да спестите пари от продукти и които можете да използвате следващия път, когато съставяте списъка си с продукти. Тези съвети, взети направо от експертите, ще ви помогнат да направите икономичен избор на плодове и зеленчуци, като същевременно осигурите висококачествени рецепти за себе си и цялото си семейство.

Помислете за закупуване на "грозни" продукти

Много често по пазарите и магазините за плодове и зеленчуци се предлагат и "грозни" продукти на много по-ниска цена от обичайната. Една разходка до близкия пазар може да ви спести немалко пари.

Обърнете внимание на това, кои видове продукти са в сезон

Голяма част, да не кажем всички, плодове и зеленчуци са по-евтини, когато са в сезон. Когато забележите особено добра оферта за продукти, никога не е лошо да купувате на едро. По този начин можете да замразите всички останали продукти за по-късно.

Опитайте се да купувате замразени продукти, когато можете

На всички ни се е случвало да изпаднем в ситуация, в която нямаме достатъчно пресни продукти. Тогава замразените плодове и зеленчуци могат да помогнат, според Академията по хранене и диететика (Academy of Nutrition and Dietetics). Замразените продукти не само са все така вкусни и питателни, но и обикновено са много по-евтини.

Не си врете носа в консервираните продукти

Академията по хранене и диететика съобщава, че плодовете и зеленчуците се консервират в пика на тяхната свежест. Стига да избирате консервирани продукти без добавена захар или натрий, би трябвало да можете да се възползвате от ползите от включването на храни, които са по-здравословни.

Още: Как да заменим скъпите продукти: 6 начина да спестим два пъти повече

Избирайте органични храни

За никого не е тайна, че органичните храни могат да бъдат полезни за здравето ви, но тежки за портфейла ви. Ето защо е препоръчително да се купуват органични продукти "когато това е от значение", т.е. когато определени продукти са известни с високо съдържание на пестициди.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес