Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 начина да се отървете от тъмните кръгове под очите

07 октомври 2024, 11:00 часа

Леко посиняване и леко подуване под очите – тъмните кръгове под очите допринасят за уморен външен вид. За да забравите за този проблем, тези 5 съвета ще помогнат:

Не забравяйте за слънцезащитния крем

Ако кожата е склонна към пигментация, ултравиолетовото лъчение само ще влоши ситуацията, причинявайки прекомерно натрупване на меланин. Не забравяйте, че кожата около очите е много по-тънка и по-слаба от другите области на лицето, което я прави много уязвима към вредите от околната среда. През лятото обърнете специално внимание на околоочните кремове със слънцезащитен фактор. Колкото по-високо е, толкова по-добре - това е един от онези случаи, когато не трябва да губите време за дреболии.

Още: Защо имаме неприятните торбички под очите?

Уверете се, че използвате широкоспектърен продукт, който едновременно ще предпазва от UVA и UVB лъчи, които са еднакво вредни за тънката кожа. Нека обърнем специално внимание, че защитните продукти трябва да бъдат разработени специално за грижата за кожата около очите, тъй като други могат да предизвикат дразнене.

 

Започнете да използвате ретинол

Ретинолът е отлично, но не очевидно средство в борбата срещу тъмните кръгове. Както вероятно знаете, ретинолът е производно на витамин А. Той помага за ускоряване на клетъчния обмен и насърчава производството на колаген, което е особено полезно, когато става въпрос за предотвратяване и лечение на тъмни кръгове.

Още: Как да се гримираме при тъмни кръгове под очите

Най-добре с тази задача ще се справят лепенките за очи с ретинол, които могат да доставят витамина възможно най-дълбоко в кожата, но кремовете също ще бъдат много полезни. И между другото, колкото по-малко съставки има в продукта, толкова по-добре. Основното нещо е да не забравяте да нанесете слънцезащитен крем след нанасяне на продукт, съдържащ ретинол, тъй като слънчевите лъчи влияят негативно на витамина, допринасяйки за неговото разграждане.

 

Опитайте избелващи продукти

Важното тук е да намерите много мек продукт и никога да не използвате продукти за избелване на кожата на лицето – те са твърде агресивни и могат да причинят изгаряния. Потърсете специални продукти за очи със съставки като коджикова киселина и витамин С. Те се използват в грижата за кожата, за да изсветлят кожата и да премахнат пигментацията. В малки дози могат да се използват и за кожата около очите. Буквално след няколко дни употреба ще забележите, че се случват чудеса.

Още: 8 начина да се справите с торбичките и бръчките под очите

 

Намерете идеалния коректор

Тук е важно да не пропуснете тона. Заложете на розови нюанси на сьомга. Те са универсални за всяка кожа и могат да покрият и най-тъмния лилаво-син цвят. Не забравяйте, че трябва да нанесете коректора не точно по линията на клепача, а в нещо като триъгълник. Начертайте линия от външния ъгъл на окото до страната на носа. Свържете триъгълника, като начертаете линия от вътрешния ъгъл на окото надолу. Внимателно боядисайте вътрешното пространство и смесете границите.

 

Забравете за сенките

Те само ще подчертаят несъвършенството на тона и ще разкрият всички тайни - никакъв коректор няма да помогне тук. Вместо това използвайте любимия трик на гримьорите и подчертайте лигавицата на долния клепач с нежно розов молив. Погледът ви моментално ще стане свеж и отпочинал.

източник: https://www.marieclaire.ru/krasota/5-sposobov-izbavitsya-ot-temnyih-krugov-pod-glazami/

 

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес