Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 масажни масла, които да използвате за красива и мека кожа

17 юли 2021, 17:45 часа

Когато сте супер изтощени, уморени и стресирани след тежък и забързан ден, тогава релаксиращ и интензивен масаж може да ви отпусне и успокои. Така че, винаги е препоръчително да правите сеанс на масаж поне веднъж месечно, за да намалите сковаността на мускулите и да подобрите кръвообращението. Но ако масажът е придружен от някои качествени етерични масла, тогава той става още по-релаксиращ и подмладяващ. Ето няколко добри етерични масла, които да използвате при масаж.

Масло от жожоба

Маслото от жожоба всъщност е восък, извлечен от семената на растението жожоба. Има антибактериални свойства, поради което това масло е изключително полезно за масаж при хора с проблеми с акне по гърба. То няма никаква миризма и не е мазно.

Слънчогледово олио

Това е леко и немазно масло, което прави кожата овлажнена и гладка. Слънчогледовото масло има линолова киселина, чието количество намалява с напредването на възрастта. Така че, редовният масаж с това масло може да ви помогне да поддържате нивото на тази киселина. Но ако имате алергии към слънчогледово олио, тогава го избягвайте.

Бадемово масло

Бадемовото масло може бързо да се абсорбира в кожата и изобщо не дразни. Маслото е с бледожълт цвят и е много популярно сред професионалните масажисти.

Масло от кайсиеви семки

Това масло е изключително полезно за ароматерапевтичен масаж. То е богато на витамин Е, който прави кожата мека, гладка и подмладяваща. След нанасяне това масло може да е малко мазно върху кожата, но това ще се промени след известен период на масажиране.

 

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес